search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Λ. Γρηγοράκος: Ο Τσίπρας θα «βρει» μπροστά του τη συμφωνία, με μονοψήφια νούμερα

21.06.2018 13:07
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media
 
Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της συμφωνίας για το σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πληρώσει» τη συμφωνία με μονοψήφια νούμερα. Μιλώντας στον ρ/σ Κανάλι Ένα, ο κ. Γρηγοράκος διερωτήθηκε για τα ανταλλάγματα που η Ελλάδα πήρε για τη συμφωνία, ενώ, όσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στηρίζει το εγχείρημα και τη Φώφη Γεννηματά αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκος.
 
Για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς
 
Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να κάνει διαπραγματεύσεις μόνος του με τον κ. Κοτζιά, χωρίς να ενημερώσει ούτε την αντιπολίτευση ούτε τον ελληνικό λαό. Υπέγραψε μια συνθήκη την οποία θα τη βρει λίαν συντόμως μπροστά του με μονοψήφια νούμερα στις εκλογές, γιατί ο κόσμος ήθελε συναίνεση για το θέμα αυτό. Δεν μπορείς να περάσεις μια τέτοια συνθήκη στη Βουλή όταν δεν έχεις μαζί σου την αντιπολίτευση. Θα μπορούσαμε όλοι μαζί να έχουμε πείσει τον ελληνικό λαό για τη χρησιμότητα της συμφωνίας.
 
Πιστεύω πως ο κ. Καμμένος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ξέρει ότι κάθε μέρα βυθίζεται στην άβυσσο και μαζί θα πάρει και τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διψήφιο νούμερο γιατί ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τη σταθερότητά του και για την οικονομία, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.
 
Για τα ανταλλάγματα της συμφωνίας
 
Έχω έντονο προβληματισμό για όλα αυτά που είδα την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν είδα να το στηρίξει ο ανιψιός του, ο οποίος ήταν πρώην Πρωθυπουργός. Ως Έλληνας πολίτης δε γνωρίζω τι ήταν αυτό που πήρε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα γι’ αυτά που έδωσε. Πήραμε κάτι το οποίο θα μας κάνει πιο δυνατούς, θα μας κάνει πιο σταθερούς στην περιοχή, θα μας λύσει ορισμένα προβλήματα; Ή με τη λύση που δώσαμε δημιουργήσαμε μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό; Σας θυμίζω την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή ότι “τα εθνικά θέματα δε συνδέονται με την οικονομία”. Είναι σαφής αυτή η τοποθέτηση.
 
Για την προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ
 
Είμαι από αυτούς που ήθελαν και θέλουν να πετύχει το εγχείρημα “Κίνημα Αλλαγής”. Ενώ ήμουν απέναντι στη Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών, είμαι μαζί της στην προσπάθεια που κάνει “να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”. Αν κάποιος δε θέλει, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, έχει το δικαίωμα να φύγει. Όμως, κάποιοι λένε αντιφατικά πράγματα, χωρίς ίσως να το κατανοούν. Δεν μπορεί από τη μια να λέει κανείς ότι θέλει να φύγει η Κυβέρνηση και να την κατηγορεί ότι είναι η πιο άχρηστη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και από την άλλη να μην θέλει εκλογές. Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να επιβάλει ένα 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο και έτσι να ελέγξει την πλειοψηφία. Δεν το έπραξε και αυτό είναι προς τιμήν της. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν εκτιμήσει αυτή την πράξη αυτή.
 
Για την στάση του Στ Θεοδωράκη
 
Μάλλον ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εγχείρημα ΚΙΝΑΛ. Όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τους 212.000 συμπολίτες μας, που ήρθαν να ψηφίσουν για την επιλογή αρχηγού της κεντροαριστεράς. Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι μονοτασικό, οι διαφορετικές απόψεις είναι επιθυμητές, για να γίνει μια σύνθεσή τους. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε αντίθεση με άλλους, το σεβάστηκε αυτό. Όσες φορές διαφοροποιήθηκε, ήταν σε καθαρά ιδεολογικά θέματα. Όμως, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από την απόφαση της πλειοψηφίας. Εκτιμώ βαθύτατα τη ΔΗΜΑΡ, διότι ήταν η πρώτη παράταξη που συντάχθηκε μαζί μας.
 
Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου κατά των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ
 
Είμαι εναντίον της όποιας μορφής βίας. Η βία δεν έχει χρώματα, δεν έχει θέση στη δημοκρατία και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Αυτοί που εφεύραν τη βία ως μέσον για να μπορέσουν να περάσουν την ανήκουστη για τα πολιτικά χρονικά της χώρας συκοφαντία πολιτικών προσωπικοτήτων και κομμάτων, σήμερα “επιχαίρουν” τις πράξεις του παρελθόντος. Αυτά που είδαμε στο παρελθόν δεν πρέπει να τα βιώσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλα αυτά που συμβαίνουν εκπέμπουν ένα σήμα κινδύνου για τη δημοκρατία.
 
Για μια καινούργια αρχή
 
Στη δημοκρατία τα προβλήματα λύνονται με τις εκλογές. Έτσι θα γίνει και στο άμεσο μέλλον, όπου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι “μπαμπούλες” δεν πρέπει να έχουν χώρο στην καινούργια Ελλάδα. Προσωπικά, θέλω μια Ελλάδα που θα βγει από τα μνημόνια και θα κάνει μια καινούργια αρχή. Πρέπει να υπάρχει μια καθαρή και αποτελεσματική στρατηγική που θα μπορεί να κρατήσει τη χώρα μας σταθερή για τα επόμενα 50 χρόνια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56