search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:31
MENU CLOSE

Συνελήφθη πρώην σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν

25.06.2018 20:39
Συνελήφθη πρώην σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Media

 

Ένας φερόμενος ακραίος Ισλαμιστής, που κάποτε διετέλεσε σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν συνελήφθη στη Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η υπόθεση του 42χρονου Τυνήσιου, με όνομα Σαμί Α, πυροδότησε κατακραυγή τον Απρίλιο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας λάμβανε κοινωνικά επιδόματα, αν και οι υπηρεσίες πληροφοριών τον θεωρούσαν ενδεχόμενο κίνδυνο.

Οι αρχές στη δυτική πόλη Μπόχουμ ζήτησαν από την αστυνομία να συλλάβει τον Σάμι Α. και ο άνδρας δεν πρόβαλε αντίσταση, τόνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε, χωρίς να επικαλεστεί τις πηγές της, ότι ο Σάμι Α. πρόκειται πλέον να απελαθεί. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, παραπέμποντας στις αρχές του Μπόχουμ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε εντολή στις μεταναστευτικές αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την Γερμανία να απελάσει τον Σάμι Α.

Η γερμανική μεταναστευτική υπηρεσία ήρε την απαγόρευση για την απέλασή του, καθιστώντας πιθανή την επιστροφή του στην Τυνησία.

Παντρεμένος και πατέρας ο άνδρας ζει στο Μπόχουμ από το 2005. Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν από το 2006 να απελάσουν τον άνδρα, αλλά ο κίνδυνος να υποστεί βασανίστηρια στην πατρίδα το έχουν αποτρέψει, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Bild.

Το 2015 ένα γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Σάμι Α. υποστήριξε τον αλ Κάιντα και συμμετείχε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περίοδου διετέλεσε σποραδικά σωματοφύλακας του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα, που σκοτώθηκε από Αμερικανούς πεζοναύτες το 2011.

Ο ίδιος αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες και τόνισε ότι είχε λάβει θρησκευτική εκπαίδευση στο Πακιστάν εκείνη την περίοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30