search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58
MENU CLOSE

Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις διαγωνισμών για το barcode

29.06.2018 16:58
Αυτά είναι τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων  - Media

 

Δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προκηρύξεις των ανοικτών διεθνών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την υλοποίηση των έργων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode)» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ (VAR)».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ν. Παππάς: Βγάζουμε τα “καπέλα” από τον Τύπο, αυξάνουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «O ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Ως Πολιτεία πράττουμε το καθήκον μας. Βγάζουμε τα “καπέλα” από τις πωλήσεις των εφημερίδων, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την ισονομία στη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης. Με το σύστημα Video Assistant Referee (VAR) αυξάνουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δίνουμε χώρο στη χαρά που προσφέρει το πιο λαοφιλές άθλημα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: «Πρόκειται για δύο έργα που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία και βοηθούν την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βλέπουν, κάθε μέρα που περνά, τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν και τις νέες τεχνολογίες να αποτελούν ισχυρό εργαλείο για τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς το κράτος».

Σημειώνεται ότι:

1. Το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode)» αφορά σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας του έντυπου Τύπου (εκτύπωση, διανομή, πώληση, επιστροφή) και συλλογής δεδομένων σχετικών με τις πωλήσεις του.

2. Το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου», μέσω της εγκατάστασης του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στα ελληνικά γήπεδα, θα προσφέρει τη δυνατότητα της γρήγορης ανάλυσης αμφισβητούμενων φάσεων στους αγώνες ποδοσφαίρου, μέσω της καταγραφής των αγώνων από πολλαπλές κάμερες, υποβοηθώντας τους διαιτητές στις αποφάσεις τους και αποκαθιστώντας την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:57