29/02/2020 03:25:26

Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού ζητά η ΝΔ με τροπολογία - Ψηφίζει «Ναι» στο σπάσιμο της Β' Αθήνας

Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν αποδοκιμάζει τον Πολάκη γιατί είναι ένα και το αυτό - Media

 

Την πρότασή της προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού  κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης για τρίτη φορά από το 2016 η ΝΔ. Η τροπολογία της ΝΔ θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη. 

Σύμφωνα με την τροπολογία οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

«Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο» λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ψηφίζει «Ναι» στο σπάσιμο της Β' Αθήνας 

Στην αρχική του απόφαση για υπερψήφιση της πρότασης κατάτμησης της Β’ Αθηνών, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κυβέρνηση για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους, φέρεται πως κινείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από το πρωί ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφωνεί στους βουλευτές της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής και τους ζητεί να τους δει στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου πρώτον να τους ανακοινώσει την απόφαση του.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.