search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:14
MENU CLOSE

Αιματηρή επίθεση σε μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos)

25.07.2018 06:31
Αιματηρή επίθεση σε μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos) - Media

 

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα μία ομάδα μεταναστών που βρισκόταν στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:30. Περίπου 15 άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν σε νεαρούς μετανάστες με λοστούς και πυρσούς. Ένας από τους επιτιθέμενους κρατούσε μαχαίρι. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο thestival.gr ότι οι δράστες της επίθεσης φώναζαν «να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρας σας» και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ένας 28χρονος Αλγερινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο πόδι. Ένας 33χρονος Έλληνας που βρισκόταν στην πλατεία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε καθώς πήδηξε στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου για να γλιτώσει από τη μανία των κρανοφόρων. 

Οι νεαροί μετανάστες καθώς και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival.gr ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Είχε προηγηθεί κλοπή κινητού τηλεφώνου

Άλλη μαρτυρία παριστάμενου συνδέει το περιστατικό της επίθεσης με κλοπή κινητού τηλεφώνου που σημειώθηκε νωρίτερα. «Οι δράστες επιτέθηκαν στους μετανάστες γιατί ένας από αυτούς είχε κλέψει λίγο πριν ένα κινητό τηλέφωνο» δήλωσε στο thestival.gr νεαρός φοιτητής που βρισκόταν στην πλατεία την ώρα του συμβάντος.

Ο 28χρονος Αλγερινός και ο 33χρονος Έλληνας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργούν αστυνομικοί το ΑΤ Λευκού Πύργου, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να περάσει στα χέρια του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58