search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:53
MENU CLOSE

Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

25.07.2018 13:30
Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Media

 

Ανοίγει την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή τους θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Η πύλη θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται στον σύνδεσμο https://stegastiko.minedu.gov.gr από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και του οποίου εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή n οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:53