search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Σοκ στη Ρωσία: Για κατασκοπεία και εσχάτη προδοσία κατηγορείται επιστήμονας της Roskosmos

25.07.2018 18:54
Σοκ στη Ρωσία: Για κατασκοπεία και εσχάτη προδοσία κατηγορείται επιστήμονας της Roskosmos - Media
 
Στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας παραπέμπεται ο 74χρονος Ρώσος επιστήμονας που εργαζόταν στο Κεντρικό Ινστιτούτο της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ενώ η Ρωσία ταλανίζεται από σκάνδαλο κατασκοπείας που σχετίζεται με διαρροή πληροφοριών στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, σχετικά με υπερηχητικούς πυραύλους της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας.
 
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του επιστήμονα, Ιβάν Παβλόφ, δεν τού επέτρεψαν να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη του τη στιγμή που του ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο. «Με γραπτή μας αίτηση προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Μόσχας» Ίγκορ Πολιακόφ, εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Παβλόφ.
 
Ο Βίκτορ Κουντριάφτσεφ συνελήφθη στις 19 Ιουλίου, ενώ πριν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, οι ανακριτές διεξήγαγαν έρευνες στο Ινστιτούτο στο οποίο εργαζόταν, όπως και σε άλλα κτήρια. Στις 23 Ιουλίου, το γραφείο Τύπου του Ινστιτούτου είχε αναφέρει στο TASS ότι οι ανακριτικές Αρχές δεν έχουν κάποιο ζήτημα που να αφορά στην παρούσα διοίκηση του Ινστιτούτου και πως η έρευνα αφορά γεγονότα του 2013.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09