search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:38
MENU CLOSE

Καταθέσεις: Ποιοι λογαριασμοί κινδυνεύουν με κατάσχεση

06.08.2018 08:23
Στα 153,9 δις ευρώ «σκαρφάλωσαν» οι καταθέσεις στο τέλος Νοεμβρίου - Media

 

Ήδη χιλιάδες φορολογούμενοι απέκτησαν νέα χρέη μετά τις φορολογικές δηλώσεις που στην πλειοψηφία τους ήταν χρεωστικές, ενώ για τους περισσότερους ο φόρος ήταν φέτος διπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Τα χρέη εκτινάχθηκαν και οι ΔΟΥ μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι των κατασχέσεων καταθέσεων για να αυξηθούν τα έσοδα. Οι λογαριασμοί μισθωτών και συνταξιούχων μπορούν να αδειάσουν ανά πάσα στιγμή.

Από ποσά μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και ως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση ποσοστού 50% για το ποσό από 1.000 ως 1.500 ευρώ αλλά και το σύνολο ποσού πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Οι ΔΟΥ μπορούν να κατάσχουν το 1/4 οποιουδήποτε ασφαλιστικού βοηθήματος άνω των 1.000 ευρώ, το 1/2 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων, αλλά και το 1/2 του εφάπαξ που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ.

Οι οφειλέτες θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν ακατάσχετο τον λογαριασμό στον οποίον καταβάλλεται ο μισθός, η σύνταξή τους ή τα έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μια απλή λύση για τους φορολογούμενους είναι να προχωρήσουν σε αποπληρωμή του φόρου σε 12 δόσεις, αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή ή με αίτηση να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης 24 δόσεων.

Πηγή: newsit.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37