Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο χόντρος, είναι φαγητό της Κρήτης το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορες παραλλαγές. Με χοχλιούς, σκέτος, ή με λαχανικά. Χόντρος στην Κρήτη, είναι το αλεσμένο σιτάρι. Το βρίσκουμε εύκολα στην αγορά και δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία. Με λαχανικά, είναι αφενός νόστιμος, αφετέρου, η γεύση του είναι πιο φινετσάτη.
Υλικά
Βάζουμε το χόντρο δύο ώρες περίπου στο νερό να μαλακώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό και όταν βράσει, ρίχνουμε το χόντρο αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν ο χόντρος πιεί το μισό νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το αλατοπίπερο. Το κύμινο, το ρίχνουμε λίγο πριν ψηθεί το φαγητό μας. Μόλις αρχίσει να απορροφά το νερό του, ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και αν θέλει περισσότερο βράσιμο, προσθέτουμε νερό.
Πηγή: tasty-day
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.