search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Έφτασε στην Ελλάδα το «ασημένιο βέλος» – Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

25.08.2018 16:15
Έφτασε στην Ελλάδα το «ασημένιο βέλος» - Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια - Media

 

Στην Ελλάδα βρίσκεται το «ασχημένιο βέλος», το τραίνο που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει να δρομολογήσει στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα.

Σύμφωνα με το μπλογκ των μηχανοδηγών «Το στέκι της Έλξης», ο συρμός πέρασε τα σύνορα συνοδεία του προσωπικού έλξης που εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και των τεχνικών της ΕΕΣΣΤΥ, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ο συρμός θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο-επείδηξη στο πλαίσιο της ΔΕΘ από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ιταλία, μέχρι την ολοκλήρωση της μετατροπής του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε διπλή ηλεκτρονίνιτη γραμμή υψηλών ταχυτήτων, με όλα τα συστήματα ασφαλείας και τηλεδιοίκησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 21:35