20/08/2019 20:05:03

Η « ‘Οδύσσεια’ του Νίκου Καζαντζάκη » στο COSMOTE HISTORY HD

Η « ‘Οδύσσεια’ του Νίκου Καζαντζάκη » στο COSMOTE HISTORY HD - Media
 
Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στον Νίκο Καζαντζάκη συνεχίζεται με το ντοκιμαντέρ «33.333: Η 'Οδύσσεια' του Νίκου Καζαντζάκη» την Κυριακή 9/9 στις 21.00. Γυρισμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ εξερευνά από διαφορετικές οπτικές γωνίες το εν πολλοίς άγνωστο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Πρεμιέρα κάνει αυτή την εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD η νέα σειρά «Οι αόρατες πόλεις της αρχαιότητας», που επιχειρεί να αποκαλύψει όσα κρύβονται κάτω από το έδαφος των ιστορικών πόλεων του Καΐρου, της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης. Στο πρώτο επεισόδιο μεταφερόμαστε στο Κάιρο και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και του ιστορικού Μάικλ Σκοτ, εξερευνούμε το «υπέδαφος» της ιστορίας του (Πέμπτη 13/9, 22.00).
Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται την Τετάρτη 12/9 στις 20.00, και μας μεταφέρει στη Σίφνο. Ανάμεσα στις 235 εκκλησίες του νησιού, ξεχωρίζουμε τα μοναστήρια της Παναγίας Βρυσιανής, της Χρυσοπηγής και του Βουνού, αλλά και την εκκλησία της Παναγίας Πουλάτης.
 
Τέλος, στο πρόγραμμα του καναλιού επανέρχεται η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, με επίκεντρο το ρόλο που διαδραμάτισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στη δημόσια ζωή και τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το μέλλον της. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στις Ακαδημίες και τις Σχολές κατά την Τουρκοκρατία (Δευτέρα 10/9, 18.00), το δεύτερο στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τρίτη 11/9, 18.00), το τρίτο στη Σχολή Καλών Τεχνών (Τετάρτη 12/9, 18.00) και το τέταρτο στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο της Κρήτης (Πέμπτη 13/9, 18.00).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.