search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:40
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Η Παιδεία ταλαιπωρείται από τον Γαβρόγλου

06.09.2018 17:41
4176156.jpg

 

Για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την έξοδο στις αγορές και τις αλλαγές στην παιδεία, μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Fly Radio 89,7 fm.

Ανασχηματισμός κάτω από τη βάση

«Πρόκειται για έναν αποτυχημένο ανασχηματισμό ενός πρωθυπουργού ο οποίος, βλέποντας ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι καλή για εκείνον, προσπάθησε να κάνει ανοίγματα προς την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά. Δυστυχώς όμως αυτά ήταν ανοίγματα τα οποία δεν έχουν καμία σημασία. Βλέποντας την επικείμενη εκλογική του ήττα, έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Αν βαθμολογούσε κανείς τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό, θα ήταν κάτω από τη βάση. Τα πρόσωπα που επέλεξε για κάποιες θέσεις κλειδιά νομίζω ότι ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν πριν καν μπουν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με ποια προσόντα μπορεί η κ. Νοτοπούλου να ανταποκριθεί στο ρόλο της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης» δήλωσε ο Λ. Γρηγοράκος και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπήρξε συνήγορος τρομοκρατών του ΕΛΑ και σύμφωνα με πληροφορίες και των Πυρήνων της Φωτιάς. Άρα, η υπουργοποίησή του προκαλεί ερωτηματικά. Με ποιο κύρος, με ποια αξιοπιστία, με ποια επιστημονική επάρκεια ο κ. Καλογήρου μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης;».

Αποδόμηση των κυβερνητικών πανηγυρισμών για την έξοδο στις αγορές

«Ο πρωθυπουργός σκέφτεται εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Η οικονομία πηγαίνει στα βράχια. Οι αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν ανοδική πορεία, δεν μπορούμε να δανειστούμε, τα capital control είναι ακόμα σε ισχύ. Συνεπώς, για ποια πετυχημένη έξοδο μιλάει ο κ. Τσίπρας; Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, κ. Μπερνουά Κερέ, μιλώντας προχθές σε δύο ελληνικές εφημερίδες, υποστήριξε ότι οι αγορές και οι επενδυτές θα είναι πολύ πιο αυστηρές από την τρόικα» επισήμανε, προσθέτοντας:

«Στην ουσία εμείς έχουμε δυσμενείς εξελίξεις στα δημοσιονομικά της χώρας και ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στο Μάτι και στα Χανιά, προσπαθώντας να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν έχουν διαρρηχθεί οι σχέσεις του με τους ψηφοφόρους. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για έναν ανώριμο, ανεπαρκή και ανερμάτιστο πρωθυπουργό. Δεν καταλαβαίνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αντί να διαβουλεύεται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναπτύξει η χώρα μας, προκειμένου η έξοδος στις αγορές να είναι ομαλή και χωρίς περιπέτειες, ζει μακριά από τη ζώσα πραγματικότητα».

Αλλαγές στην Παιδεία

«Η Παιδεία ταλαιπωρείται από τον κ. Γαβρόγλου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας υπουργός έχει κάνει τόσες αλλαγές, έκανε μπάχαλο το χώρο της Παιδείας, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση να μην μπορεί να βρει τα ίσα της. Αν θυμάστε, υπήρχε ο νόμος Διαμαντοπούλου -τον οποίο το είχαμε ψηφίσει στη Βουλή 255 βουλευτές- και ο οποίος περιλάμβανε μεταρρυθμιστικές, επαναστατικές διατάξεις για την Ελλάδα και ταυτόχρονα αυτονόητες για τον δυτικό κόσμο. Δύο υπουργοί Παιδείας έκαναν πραγματικές τομές στο χώρο αυτό: η Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου και η Άννα Διαμαντοπούλου. Κατάργησαν το άσυλο, θέσπισαν τα συμβούλια διοίκησης, δημιούργησαν επιτροπές αξιολόγησης. Έτσι άρχισε να εφαρμόζεται η αξιολόγηση σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα, στην οποία η παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα είχε ήδη προχωρήσει», υπογράμμισε ο Λ. Γρηγοράκος και στη συνέχεια, ανέφερε:

«Αντιθέτως, ο Φίλης, ο Μπαλτάς, ο Γαβρόγλου αυτό που έκαναν και κάνουν είναι να μας γυρίσουν πίσω, εις βάρος της ποιότητας των πανεπιστημίων. Από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έξι ανακοινώσεις για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Λιγότερες απαιτήσεις, λιγότερα μαθήματα, λιγότερα προσόντα. Το νομοσχέδιο, με τις προτεινόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, εγείρει πρόβλημα διαβλητότητας. Δεν πρέπει να περάσει έτσι στη Βουλή. Την ίδια στιγμή έχουμε ένα φοβερό brain drain. Τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Εμείς τους βάλαμε σε αυτή την περιπέτεια και η Ελλάδα χάνει το πλούτος της. Γιατί το πλούτος μιας χώρας είναι η γνώση των παιδιών της. Συνεπώς, πρόκειται για την πλήρη ισοπέδωση της Παιδείας στη χώρα μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04