search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:01
MENU CLOSE

Προχωρά η ανάπλαση του Σκορπιού υπό τον Ριμπολόβλεφ (Photos)

10.10.2018 12:51
Προχωρά η ανάπλαση του Σκορπιού υπό τον Ριμπολόβλεφ (Photos) - Media

 

Με τις «ευλογίες» της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει το ελεύθερο να προχωρήσει στην επένδυση 160 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του Σκορπιού.

Το σχέδιο είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού και περιλαμβάνει την κατασκευή 12 βιλών και ενός κύριου κεντρικού κτιρίου δυο επιπέδων με 7 πολυτελείς σουίτες, πισίνες, τεχνητή λίμνη, χώρους σπα, αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Σκορπιού, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια περίπου. Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει η προεργασία της ανάπλασης του νησιού, όπως η μεταφορά δένδρων και του γρασιδιού. Ολόκληρη η επένδυση υπολογίζεται στα 160 εκατ. ευρώ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικής εκτίμησης. Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι τα μέλη του συμβουλίου αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της επένδυσης για την περιοχή» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσέρνιστιν.

Εκτός από το βασικό κτίσμα, θα γίνει ανακαίνιση του ανατολικού και νότιου παραλιακού σπιτιού. Επίσης θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η περιοχή της φάρμας. Παράλληλα θα δημιουργηθούν παιδότοποι και χώροι περιήγησης.

Στο συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά έδωσε το παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος Λευκάδας Θεόδωρος Βερύκιος ο οποίος επισήμανε: «Είναι θετικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβούλιου ψήφισε υπερ. Είναι ακόμη πιο θετικό ότι από τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΠΕ Λευκάδας δεν υπήρξε καμιά αρνητική τοποθέτηση. Η ΣΜΠΕ όπως και το ΕΣΧΑΣΕ είναι από τις αρτιότερες μελέτες που έχω δει στο διάστημα της δωδεκαετούς αυτοδιοίκητης μου πορείας. Υπάρχουν μόνο μικροπαρατηρησεις που θα διορθωθουν.Ειναι επιπλέον πρωτοποριακές γιατί εξασφαλίζουν οικολογική και οικονομική αειφορεια σε ένα μικροσύστημα όπως η νήσος Σκορπιός σεβόμενες απόλυτα το περιβάλλον. Μπορούν δε να αποτελέσουν μοντέλο ανάπτυξης και για άλλα μικρά νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου».

Η θετική εισήγηση του περιφερειακού Συμβουλίου έγινε με γνώμονα:

α) Τη θετική απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΙΝ στη Λευκάδα, αριθ. αποφάσεως 94051/14525/2-01-2017) για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ειδικού Σχεδιασμού Στρατηγικών επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.
 

β) Τις αρχές της Περιφερειακής Αρχής για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την προστασία και σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των πολιτών

γ) Την προϋπόθεση της διατήρησης της βιοποικιλότητας λόγω του χαρακτηρισμού της περιοχής ως Natura 2000

δ) Την κατάταξη του Σκορπιού στην κατηγορία των «μικρών νησιών με προβλήματα ανάπτυξης» και χωρική ενότητα με ήπια ανάπτυξη και ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

ε)Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ιδιαίτερα της νομοθεσίας για την απασχόληση αλλοδαπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04