search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:52
MENU CLOSE

Ναι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο – Νέα Σύνοδος αποκλειστικά για την Ελλάδα;

31.01.2012 06:32
Ναι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο - Νέα Σύνοδος αποκλειστικά για την Ελλάδα; - Media

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υιοθετήθηκε τελικά από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εξαιρούνται Βρετανία και Τσεχία). Σε αυτό κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι.

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υιοθετήθηκε τελικά από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εξαιρούνται Βρετανία και Τσεχία). Σε αυτό κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επίσπευση της ενεργοποίησης του ESM, (του μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη) τον φετινό Ιούλιο, ωστόσο, η συνθήκη που θα διέπει τη λειτουργία του θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όσον αφορά στα ζητήματα της Ελλάδας, ο Νικολά Σαρκοζί απέρριψε τα περί «δημοσιονομικής επιτροπείας», ενώ δήλωσε πως η όποια συμφωνία για την Ελλάδα είναι «πολύ πιθανή» τις επόμενες ημέρες.

Ο γάλλος πρόεδρος, μάλιστα, έδειξε προς μια κατεύθυνση πιθανής συμμετοχής των «ευρωπαϊκών θεσμών» στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ίσως θα πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν», κατέληξε ο  Σαρκοζί.

Νέα Σύνοδος για την Ελλάδα;

Άλλες πληροφορίες από διπλωματικές πηγές πάλι, αναφέρουν πως οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα.

Τα σενάρια αυτά, μάλιστα, εκκινούν από τη συνάντηση Παπαδήμου το βράδυ της Δευτέρας με την Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Λίγο πριν ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συνομιλίες και με τους Μπαρόζο και Ρεν.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική πηγή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει σύσκεψη για το ελληνικό θέμα στην οποία θα μετέχουν οι Μπαρόζο, Ρεν, Ρόμπεϊ, Ντράγκι, Σαρκοζί και η Άνκελα Μέρκελ και φυσικά ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07