search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:53
MENU CLOSE

Χάος και πανικός από το ξαφνικό «λουκέτο» της κυπριακής αεροπορικής Cobalt – Κατέβαζαν άρον άρον επιβάτες από το αεροπλάνο

17.10.2018 20:51
Χάος και πανικός από το ξαφνικό «λουκέτο» της κυπριακής αεροπορικής Cobalt - Κατέβαζαν άρον άρον επιβάτες από το αεροπλάνο - Media

 

Προς κλείσιμο οδεύει η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt Air όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις της τελευταίας στιγμής σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής όμως δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 15 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Cobalt, τα οποία θα διατεθούν για πληρωμές του προσωπικού.

Στο παρόν στάδιο αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα από τον εκκαθαριστή, στους επιβάτες που πρέπει να επαναπατριστούν. Σε όσους δηλαδή έφθασαν στην Κύπρο με την εταιρεία και σε όσους ταξίδεψαν στο εξωτερικό με την Cobalt, αναφέρει το sigmalive.

Κατέβασαν επιβάτες από πτήσεις

Δεν θα πραγματοποιηθούν όπως όλα δείχνουν οι δύο προγραμματισμένες για απόψε πτήσεις της Cobalt από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ (23:10) και Βηρυτό (23:30).

Όπως πληροφορούμαστε από κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες για Τελ Αβίβ επιβιβάστηκαν κανονικά στο αεροπλάνο, αλλά πριν από λίγο λεπτά τους κατέβασαν ενώ αυτή την ώρα τους επιστρέφονται οι αποσκευές που επίσης φορτώθηκαν και ξεφορτώνονται τώρα από το αεροπλάνο.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών

Η είδηση προκάλεσε άμεση σύγκληση σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών. To Υπουργείο θα φροντίσει να διευκολύνει το επιβατικό κοινό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδη, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την αεροπορική εταιρεία Cobalt να κλείνει.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν οποιεσδήποτε διευθετήσεις εκ μέρους του Υπουργείου αναφορικά με το επιβατικό κοινό, η κ. Αναστασιάδη είπε πως «χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε νομική υποχρέωση βεβαίως θα φροντίσουμε να διευκολύνουμε το επιβατικό κοινό».

H ανακοίνωση του υπουργείου για τους επιβάτες

«Η αεροπορική εταιρεία Cobaltair Ltd, πληροφόρησε απόψε στις 21.00 το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από αύριο το πρωί στις 00.30.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία συνεδρία στο γραφείο της Υπουργού Μεταφορών στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα ταξίδευαν με την Cobaltair Ltd μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για σκοπούς αποζημίωσής τους. Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών και εκφράζει τη λύπη του τόσο για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας, όσο και για τα προβλήματα που θα προκληθούν στο επιβατικό κοινό».

H ιστορία της Cobalt

H Cobalt ιδρύθηκε το 2015 μετά τη διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών και στις 7 Ιουλίου του 2016 ξεκίνησε τις πτήσεις. Ο στόλος της αποτελείται από έξι αεροσκάφη.

H διεθνής αεροπορική εταιρείας πραγματοποιούσε δρομολόγια σε Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Λίβανο, Γερμανία, Δανία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα.

Πηγή: Euronews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30