search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στο +11% η ΝΔ

18.10.2018 17:17
Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις - Media
 
Στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες -έντεκα με αναγωγή επί των εγκύρων- διαμορφώνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%, ενώ Ποτάμι, Ελληνική Λύση και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 1,5% και ΑΝΕΛ και
ΛΑΕ από 1%.
Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΝΔ 33% (από 33,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)
  • ΣΥΡΙΖΑ 22% (από 23%)
  • Χρυσή Αυγή 8% (από 7,5%)
  • Κίνημα Αλλαγής 7,5% (από 7%)
  • ΚΚΕ 6,5% (από 6%)
Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων με 1,5%, όπως και η Ελληνική Λύση με 2% και η ΛΑΕ με 1%, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 22% και η ΝΔ 59%.
 
Εντυπωσιακά παραμένουν τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ (83%) ενώ αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα σε «ρηχά νερά», με συσπείρωση μόλις 51%
 
Όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 35%, ενώ στο ερώτημα με ποιον πρωθυπουργό θα βελτιωθούν τα οικονομικά των νοικοκυριών, ο Α. Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 23% και ο Κ. Μητσοτάκης 34%.
Απόλυτα διαιρεμένη φαίνεται πως είναι η ελληνική κοινή γνώμη όσον αφορά την προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονους τριγμούς στην σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 44% των πολιτών εκτιμά με μερική ή απόλυτη βεβαιότητα πως η συμφωνία δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες. Στον αντίποδα, το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.
 
Πηγή: skai.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20