21/07/2019 17:12:47

Μίχαελ Ροτ για Brexit: Η παράταση της μεταβατικής περιόδου δεν θα λύσει τα προβλήματα

Μίχαελ Ροτ για Brexit: Η παράταση της μεταβατικής περιόδου δεν θα λύσει τα προβλήματα - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα εμποδίσουν μια ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, αλλά η παράταση αφ' εαυτής δεν επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέρη στη διαπραγμάτευση, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

«Αν αυτό επιλύει προβλήματα» και «αν χρειάζονται λίγοι ακόμη μήνες για να διαπραγματευθούμε τις λεπτομέρειες των μελλοντικών μας σχέσεων, τότε ασφαλώς (η διαδικασία της διαπραγμάτευσης) δεν θα αποτύχει εξαιτίας των 27 (χωρών-μελών) της ΕΕ και εξαιτίας ημών, εδώ στο Βερολίνο», διαβεβαίωσε ο Ροτ μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο WDR.

«Όμως μια παράταση από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα», προειδοποίησε. «Δεν υπάρχει ακόμη μια λογική λύση ως προς το ζήτημα των "σκληρών" συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», συμπλήρωσε ο 48χρονος Ροτ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.