search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:45
MENU CLOSE

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για τις επικουρικές

01.02.2012 17:55
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για τις επικουρικές - Media

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής εμπειρογνώμων με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, την Πέμπτη.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής εμπειρογνώμων με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, την Πέμπτη.

Παρότι τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν συμφωνήσει για την πλήρη ενοποίηση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ) αγκάθι παραμένει το ζήτημα των μειώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ δεν αποδέχεται καμία επιπλέον περικοπή στις επικουρικές, ενώ το υπουργείο προτείνει μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές συντάξεις της τάξης του 15% στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουν συντάξεις που υπερβαίνουν το 20% των συντάξιμων αποδοχών.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης πως η ΝΔ προτείνει άμεσες βραχυχρόνιες λύσεις για την ταμιακή διευκόλυνση των επικουρικών ταμείων, χωρίς οριζόντιες περικοπές. Σύμφωνα με το Ν.Νικολακόπουλο οι αναγκαίοι πόροι μπορούν να βρεθούν από τη χρήση μέρους των διαθεσίμων κεφαλαίων του ΑΚΑΓΕ, από τις προβλεπόμενες για φέτος αποκρατικοποιήσεις ύψους 9 δισ. καθώς και από την αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

Στις προτάσεις αυτές διαφωνεί η Γενική Γραμματέας του υπουργείου, η οποία όπως είπε ο Ν.Νικολακόπουλος «δεν θεωρεί τις λύσεις αυτές βιώσιμες και επιμένει στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07