search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:00
MENU CLOSE

Ο φίλος που «έκαψε» τον Παπαντωνίου – «Βοηθούσα έναν επιτυχημένο πολιτικό και έντιμο και σωστό άνθρωπο»

24.10.2018 16:07
Ο φίλος που «έκαψε» τον Παπαντωνίου - «Βοηθούσα έναν επιτυχημένο πολιτικό και έντιμο και σωστό άνθρωπο» - Media
 
Μία σημαντική απολογία κατηγορουμένου στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών έλαβαν οι ανακριτές Διαφθοράς, λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί ενώπιον τους ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.
 
Πρόκειται για τον φίλο του ζευγαριού, πολιτικό μηχανικό, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο παρείχε διευκόλυνση στον πρώην υπουργό και την κ. Κουράκου, προκειμένου να «να καλύπτουν παράνομα ποσά», ο οποίος παραδέχθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς πως ανέλαβε να καλύψει 2,5 εκατομμύρια ευρώ του κ. Παπαντωνίου.
 
Ο κατηγορούμενος πολιτικός μηχανικός, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φαίνεται να παραδέχθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς, ότι το διάστημα 2002-2003 έστελνε για λογαριασμό του Γ. Παπαντωνίου χρήματα στο εξωτερικό, για να βοηθήσει «τον φίλο του, επιτυχημένο πολιτικό και έντιμο και σωστό άνθρωπο».
 
Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Άμυνας, φέρεται επίσης να είπε στους ανακριτές, ότι την κρίσιμη για την υπόθεση της σύμβαση των φρεγατών περίοδο, δηλαδή «μέσα σε δύο χρόνια, το 2002 και 2003, πήρε τμηματικά από τον κ. Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά».
 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου φίλου του κ. Παπαντωνίου, τα χρήματα φέρεται να τα παραλάμβανε «σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογούμενος μηχανικός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως τα μετρητά γίνονταν ακολούθως καταθέσεις, μικρών κάθε φορά ποσών, σε λογαριασμούς σε τράπεζα των βορείων προαστίων. Από εκεί «τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία» όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.
 
Ο κατηγορούμενος φέρεται να τόνισε στους δύο ανακριτές, πως πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται «από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου» ενώ επισήμανε πως ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία απολύτως αμοιβή, διότι επρόκειτο περί μίας εξυπηρέτησης σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω πολιτικός μηχανικός, είναι το πρόσωπο από το οποίο η κ. Κουράκου εμφανίζεται να αγόρασε το 2002 ακίνητο στην Σύρο, σπίτι περίπου 300 τετραγωνικών εντός οικοπέδου περίπου 5 στρεμμάτων, καταβάλλοντας ποσό 100 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά».
 
«Ήρθε η καταστροφή»
Εν τω μεταξύ, η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα συνομίλησε τα ξημερώματα της Τετάρτης με τον Γιάννο Παπαντωνίου και όπως αποκάλυψε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, τα πρώτα του λόγια ήταν: «Ήρθε η καταστροφή».
 
«Ήταν άφωνος. Σαν να είχε σκοτωθεί κάποιος δικός του σε τροχαίο», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος. 
 
«”Μας ξεγέλασε το στυλ της ανακρίτριας. Ήταν τόσο ευγενική, τόσο καλή. Φάνηκαν ότι πείστηκαν από τις απολογίες μας και από τα στοιχεία που δώσαμε. Μείναμε ήσυχοι ότι δεν θα προφυλακιστούμε”», πρόσθεσε ότι της είπε ο πρώην υπουργός.
 
Σε νέα τους επικοινωνία, της είπε ότι δεν το περίμεναν με τίποτα. «Αυτό που θέλω να βγει προς τα έξω, είναι ότι δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε εκλογές έτσι, με εμένα», ανέφερε.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:00