20/02/2020 13:50:22

Τον πρόδωσε η αγάπη του για το… πορνό: Μόλυνε με ιό το κυβερνητικό δίκτυο στις ΗΠΑ

Τον πρόδωσε η αγάπη του για το… πορνό: Μόλυνε με ιό το κυβερνητικό δίκτυο στις ΗΠΑ - Media

 

Με κακόβουλο λογισμικό μολύνθηκε το κυβερνητικό δίκτυο στις ΗΠΑ, όταν εργαζόμενους του αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο εργαζόμενος έμπαινε σε ιστοσελίδες ακατάλληλου περιεχομένου, με αποτέλεσμα να «μολύνει» το κυβερνητικό δίκτυο με κακόβουλο λογισμικό.

Ο υπάλληλος είχε «εκτεταμένο ιστορικό επισκέψεων σε πορνογραφικές ιστοσελίδες». Συγκεκριμένα, ερευνητές εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό σε περισσότερους από 9.000 ιστοτόπους στους οποίους είχε πρόσβαση.

«Η ανάλυσή μας επιβεβαίωσε ότι πολλές πορνογραφικές εικόνες αποθηκεύτηκαν σε μη εξουσιοδοτημένη συσκευή USB και στο προσωπικό κινητό Android», σημειώνει η έκθεση του γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόλυνση έχει υποστεί και το προσωπικό κινητό του υπαλλήλου.

Εξαιτίας της μόλυνσης, οι υπάλληλοι του οργανισμού καλούνται να μην συνδέουν συσκευές USB ή κινητά τηλέφωνα σε κυβερνητικού υπολογιστές, αν και οι συνδέσεις USB δεν είναι απενεργοποιημένες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.