15/12/2019 10:59:02

Ο λαϊκισμός στο επίκεντρο συζήτησης στη βιβλιοθήκη J. F. Kennedy

Ο λαϊκισμός στο επίκεντρο συζήτησης στη βιβλιοθήκη J. F. Kennedy - Media

 

Η συζήτηση περί κυριαρχίας του λαϊκισμού στον πολιτικό λόγο και πρακτική τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει για τα καλά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, ιδίως δε μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Το ζήτημα τίθεται επί τάπητος και στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο του Τζον Φ. Κένεντι, όπου στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η άνοδος του λαϊκισμού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς Σαλίνα Ζίτο και Μπραντ Τοντ, οι οποίοι έγραψαν το βιβλίο «Η Μεγάλη Επανάσταση: Μέσα στην λαϊκίστικη συμμαχία που μετασχηματίζει τη σύγχρονη εσωτερική πολιτική», ο Τζον Τζούντις, συγγραφέας του βιβλίου «Η έκρηξη του λαϊκισμού: Πώς η μεγάλη κρίση μεταμόρφωσε την πολιτική σε ΗΠΑ και Ευρώπη», με συντονίστρια της συζήτησης την καθηγήτρια ιστορίας στο Κολέγιο της Βοστόνης, Χέδερ Κοξ Ρίτσαρντσον.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συζήτηση και τον τρόπο παρακολούθησής της εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.