search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Ένα κιλό πυρίτιδας είχε η βόμβα για Ντογιάκο – Την ανάληψη ευθύνης περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

14.11.2018 06:14
Ένα κιλό πυρίτιδας είχε η βόμβα για Ντογιάκο - Την ανάληψη ευθύνης περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. - Media

 

Περίπου ένα κιλό πυρίτιδας που προερχόταν από κροτίδες περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. 

Η βόμβα, που δεν εξερράγη, φαίνεται πως δεν ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως όποιος την συναρμολόγησε δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος.

Η βόμβα αποτελούνταν από επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και πυροκροτητή.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο, τα πρώτα ευρήματα των εργαστηρίων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας φανερώνουν πως η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με την πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Με βάση αυτό οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να συνδέονται έστω περιφερειακά με τους Πυρήνες, έχοντας στρατολογηθεί στους κύκλους της νεοτρομοκρατίας.

Ο κ. Ντογιάκος δήλωσε νωρίτερα πως δεν έχει δεχτεί απειλές, ούτε χειρίζεται επί του παρόντος κάποια υπόθεση που να τον βάζει στο στόχαστρο.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», προσέθεσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33