02/04/2020 08:24:47

Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών

Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών - Media

 

Πορτρέτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη Βυζαντινή εκκλησία στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Η εκκλησία είναι γνωστή στους αρχαιολόγους εδώ και 150 χρόνια αλλά το νέο χριστιανικό εύρημα εντοπίστηκε μετά από νέα έρευνα που διενεργήθηκε.

Ο Ιησούς απεικονίζεται με κοντά σγουρά μαλλιά σε αντίθεση με τις παραδοσιακές απεικονίσεις του που τον παρουσιάζουν ως έναν άνδρα με μακριά μαλλιά και γένια.

Το πορτρέτο τοποθετείται χρονικά στον έκτο αιώνα και οι ειδικοί εκτιμούν πως σε αυτό αποτυπώνεται το περίγραμμα του προσώπου του νεαρού Ιησού.

«Το πρόσωπό του είναι ακριβώς εκεί και μας κοιτάζει» δήλωσε η ιστορικός Έμμα Μααιγιάν Φανάρ όταν διευκρινίστηκε ότι στο νέο εύρημα απεικονίζεται ο Ιησούς.

Οι ερευνητές αναφέρουν στο περιοδικό «Antiquity» ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του Ιησού στην περιοχή, τονίζοντας πως το έργο είναι μεγάλης σπουδαιότητας.

«Η απεικόνιση του Χριστού σε νεαρή ηλικία παραπέμπει στη συμβολική έννοια του βαπτίσματος ως αναγέννηση» αναφέρει το haaretz.com.

Πηγή: skai
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.