search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:47
MENU CLOSE

Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών

16.11.2018 10:14
Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών - Media

 

Πορτρέτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη Βυζαντινή εκκλησία στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Η εκκλησία είναι γνωστή στους αρχαιολόγους εδώ και 150 χρόνια αλλά το νέο χριστιανικό εύρημα εντοπίστηκε μετά από νέα έρευνα που διενεργήθηκε.

Ο Ιησούς απεικονίζεται με κοντά σγουρά μαλλιά σε αντίθεση με τις παραδοσιακές απεικονίσεις του που τον παρουσιάζουν ως έναν άνδρα με μακριά μαλλιά και γένια.

Το πορτρέτο τοποθετείται χρονικά στον έκτο αιώνα και οι ειδικοί εκτιμούν πως σε αυτό αποτυπώνεται το περίγραμμα του προσώπου του νεαρού Ιησού.

«Το πρόσωπό του είναι ακριβώς εκεί και μας κοιτάζει» δήλωσε η ιστορικός Έμμα Μααιγιάν Φανάρ όταν διευκρινίστηκε ότι στο νέο εύρημα απεικονίζεται ο Ιησούς.

Οι ερευνητές αναφέρουν στο περιοδικό «Antiquity» ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του Ιησού στην περιοχή, τονίζοντας πως το έργο είναι μεγάλης σπουδαιότητας.

«Η απεικόνιση του Χριστού σε νεαρή ηλικία παραπέμπει στη συμβολική έννοια του βαπτίσματος ως αναγέννηση» αναφέρει το haaretz.com.

Πηγή: skai
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50