search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:58
MENU CLOSE

DRUMS & VOICE JAZZTRONICA DUET

16.11.2018 16:44
DRUMS & VOICE JAZZTRONICA DUET - Media

 

I. Doumanis – A. Toubanaki feat  Soloup

Guests: 15/11   Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα

                 22/11   Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα

Υπάρχουν όρια στον ήχο; Πόση μουσική κρύβεται στα χρώματα; Φωνή και Tύμπανα μόνο. Ο πειραματισμός και η έρευνα πάνω στις ηχητικές δυνατότητες, τα όρια των δύο οργάνων οδήγησαν τη βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη στη δημιουργία του πρωτοποριακού σχήματος «Drums Voice Jazztronica Duet» και παράλληλα στον σχεδιασμό ενός πολυεπίπεδου ηχητικού περιβάλλοντος με τη χρήση του live looping και ειδικών ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων. Το «Drums & Voice Jazztronica Project» αποτελεί για τους δύο μουσικούς, μέσο έκφρασης, πειραματισμού, έρευνας, σύνθεσης και προσωπική αποτύπωση του σύγχρονου αστικού ηχητικού ερεθίσματος.

Οι δύο μουσικοί εμφανίζονται στο Half Note, για δύο Πέμπτες (15 και 22 Νοεμβρίου), σε μια βιωματική μουσική-εικαστική παράσταση. Προσκεκλημένος τους ο σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς Soloup.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει συναισθητικά την ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο: παράξενοι ήχοι, εφέ και βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές και γραμμές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις του ντουέτου και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, με έμφαση στη διάδραση και την extended χρήση του κάθε οργάνου.

Καλεσμένοι τους σε αυτή τη δράση θα είναι δύο δεξιοτέχνες αυτοσχεδιαστές μονοφωνικών οργάνων, ο Λευτέρης Ανδριώτης στην κρητική λύρα (15/11) και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα (22/11), οι οποίοι καλούνται να αυτοσχεδιάσουν σόλο και να πειραματιστούν, κάνοντας μια προσωπική διαφορετική μουσική ανάγνωση στις λέξεις, την εικόνα αλλά και τις έννοιες των κομματιών.

Μια ιδιαίτερη υβριδική παράσταση με άξονα τις δύο βασικές αισθήσεις, την όραση και την ακοή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί και το live drawing αποτυπώνουν ανάγλυφα και συνομιλούν με τον σύγχρονο πολυμορφικό ήχο των «Drums Voice Jazztronica Duet».

 

Συντελεστές:

Αγγελική Τουμπανάκη :  voice , Fx , loops, lyrics

Ηλίας Δουμάνης : drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Soloup: live drawing

Guests

15/11: Λευτέρης Ανδριώτης_ κρητική λύρα

22/11: Δημήτρης Παπαδόπουλος _ τρομπέτα

Συνεργάτες:

Πασχάλης Κολέτσης: Ηχοληψία

Νίκος Συρίγος: Lighting Design

 

HALF NOTE JAZZ CLUB
 

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
 

www.halfnote.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:57