search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Λήστευαν οδηγούς φορτηγών σε Αττική και Βοιωτία – Πάνω από 1.000.000 ευρώ η λεία τους (Photos)

20.11.2018 15:17
Λήστευαν οδηγούς φορτηγών σε Αττική και Βοιωτία – Πάνω από 1.000.000 ευρώ η λεία τους (Photos) - Media

 

Οκτώ ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, μέλη σπείρας, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, που μετέφεραν εμπορεύματα εταιρειών σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας. Επιπλέον, άλλα πέντε άτομα κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συνολική αξία των εμπορευμάτων και αντικειμένων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι εξιχνιάστηκαν οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά αυτοκίνητα στα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των κλοπών και ληστειών, των αρπαγών, του εμπρησμού, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομία έφτασε στους δράστες από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που αγόρασε πολίτης στην Πάτρα. Όταν πήγε τον υπολογιστή για τεχνικό έλεγχο πληροφορήθηκε ότι προέρχεται από παρτίδα κλεμμένων εμπορευμάτων και ενημερώθηκε σχετικά η αστυνομία.

Όπως τόνισαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γεώργιος Κανέλλος και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, η δράση των μελών της συγκεκριμένης ομάδας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017. Ο τρόπος δράσης της σπείρας ήταν ο εξής: Πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον τρία με τέσσερα άτομα μετέβαιναν σε εθνικές οδούς (Αθηνών-Λαμίας ή Αθηνών-Κορίνθου) και εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι εκτελούσαν δρομολόγια, μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, κατόπτευαν τους χώρους για την ανεύρεση στόχων και αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά και εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων, τα αφαιρούσαν.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο. Στο συγκεκριμένο σημείο αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες σε ερημικές τοποθεσίες, κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας, όπου και τους εγκατέλειπαν.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες φρόντιζαν να καταστρέφουν τυχόν ίχνη τους και βιολογικό υλικό.

Από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και γραφεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τρία αυτοκίνητα, τράκτορας, ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, δύο «εγκέφαλοι» οχημάτων, δύο πιστόλια, 24 φυσίγγια, σιδερογροθιά, μαχαίρι κυνηγετικού τύπου με θήκη, τo χρηματικό ποσό των 49.272 ευρώ, δύο συστήματα δορυφορικού εντοπισμού (GPS), καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και τιμαλφών, έγγραφα, τιμολόγια, μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων, τραπεζικά έγγραφα και σφραγίδες διαφόρων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44