19/10/2019 09:13:15

Τουσκ: Brexit χωρίς συμφωνία ή μη-Brexit εάν οι Βρετανοί καταψηφίσουν το σχέδιο της Μέι

Τουσκ: Brexit χωρίς συμφωνία ή μη-Brexit εάν οι Βρετανοί καταψηφίσουν το σχέδιο της Μέι - Media

 

Brexit χωρίς συμφωνία ή και καθόλου Brexit είναι η εναλλακτική, σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμφωνία Μέι-Βρυξελλών, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, από τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις συμφώνησε ένα συστημικό διαζύγιο με το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε. «Λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή, για την ακρίβεια, η μόνη δυνατή».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας, υπάρχει μία εναλλακτική λύση. «Είτε μη συμφωνία είτε όχι Brexit. Θέλω αν σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, σημείωσε.

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τουσκ έρχονται σε συνέχεια των τοποθετήσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων, που απορρίπτουν το ενδεχόμενο παράτασης των συνομιλιών για το Brexit, που ενδέχεται να οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή είναι η συμφωνία. Εϊναι η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι», είπε από την πλευρά της και η Τερέζα Μέι, μιλώντας στο BBC.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.