13/12/2019 17:25:19

Ρόδος: Νέα στοιχεία φωτίζουν την άγρια δολοφονία - Τι είπε στους αστυνομικούς ανήλικη

Ρόδος: Νέα στοιχεία φωτίζουν την άγρια δολοφονία - Τι είπε στους αστυνομικούς ανήλικη - Media

 

Με τη διενέργεια συμπληρωματικών ανακριτικών πράξεων και εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων σε πειστήρια, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα γύρω από τις συνθήκες της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Δημοκρατική'', στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης θα παραγγελθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες τοξικολογικές και ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες στους δύο δράστες ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα τοξικολογικής εξέτασης.

Επιπλέον με μέριμνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται ο έλεγχος σε ηλεκτρονικά πειστήρια και συγκεκριμένα σε δύο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τον 21χρονο (το ένα ανήκει στον πατέρα του) κι ένα του 19χρονου αλλά και σε υπολογιστές συμπεριλαμβανομένου και το φορητού υπολογιστή του θύματος.

Πέραν των άλλων αναμένεται να ελεγχθεί και να ζητηθεί η άρση των μηνυμάτων που αντήλλαξαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Εξάλλου δεν φέρεται να ευσταθεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία πιθανολογείται η εμπλοκή και τρίτου ατόμου στην δολοφονία.

Πληροφορία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης θα κληθούν σε κατάθεση συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Επιπλέον η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχει κινήσει αυτοτελή έρευνα μετά από επώνυμη καταγγελία αλλά και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο σύμφωνα με την οποία οι ίδιοι δράστες είχαν επιβιβάσει σε όχημα και στο παρελθόν κορίτσια συμπεριλαμβανομένης και μιας 17χρονης.

Η ανήλικη μίλησε με τους αστυνομικούς και ξεκαθάρισε ότι πράγματι μπήκε στο αυτοκίνητο αλλά παρέστησε ότι δήθεν της τηλεφώνησε ο πατέρας της και εξήλθε από αυτό.

Εικάζεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πρακτική είχε υπάρξει ξανά, υποψία που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν οδηγήσει ξανά στην ίδια εξοχική οικία και άλλα κορίτσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις απολογίες των κατηγορουμένων κι από άλλα στοιχεία που φέρονται να έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ειδικότερα ότι οι κατηγορούμενοι έχουν μεταφέρει στην οικία στους Πεύκους κι άλλες γυναίκες χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι ο 19χρονος Αλβανός διατείνεται ότι οι δύο τους είχαν μεταβεί στο πρόσφατο παρελθόν στην ίδια οικία με δύο γυναίκες, φίλες, τις οποίες φέρεται να κατονομάζει.

Ενα άλλο στοιχείο που ερευνάται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων των πειστηρίων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είναι ο ισχυρισμός του 21χρονου ότι ο 19χρονος συγκατηγορούμενος του πέραν του ηλεκτρικού σίδερου, που υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε για να της καταφέρει πλήγματα στο κεφάλι έκανε και χρήση μαχαιριού κουζίνας με το οποίο την έπληξε στο λαιμό.

Πράγματι τέτοια πλήγματα τα οποία δεν ήταν θανατηφόρα καταγράφηκαν και στην ιατροδικαστική εξέταση.

Από τον έλεγχο γενετικού υλικού αλλά και δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μαχαίρια που φέρεται να έχουν κατασχεθεί από την οικία στους Πεύκους αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν έχει υπόσταση ο συγκεκριμένος ισχυρισμός καθώς μάλιστα ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν ο 21χρονος εκείνος που έκανε χρήση του μαχαιριού διότι η 21χρονη δεν επιθυμούσε να έχει πλήρη σεξουαλική επαφή μαζί του, υποστηρίζοντας παραπέρα ότι ήταν εκείνος που την χτύπησε με τα χέρια, αποπειράθηκε να την στραγγαλίσει και εκείνος που την χτύπησε με το ηλεκτρικό σίδερο στο πρόσωπο.

Σοβαρές αντιφάσεις υφίστανται στις απολογίες τους γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέταξαν την 21χρονη στα βράχια ενώ ήταν ζωντανή σε λιπόθυμη κατάσταση. Ο ένας κατηγορούμενος επιδιώκει να ρίξει την ευθύνη για την απόφαση και για την εκτέλεση του εγκλήματος στον άλλο.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι διατείνονται ότι στην διαδρομή προς την εξοχική κατοικία σταμάτησαν σε ένα οβελιστήριο για να φάνε αλλά το βρήκαν κλειστό ενώ ο 19χρονος ισχυρίστηκε παραπέρα ότι καθόλη τη διαδρομή κατανάλωναν βότκα.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία, οι δράστες πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της Ελένης Τοπαλούδη και έπλυναν με χλωρίνη το αυτοκίνητο προκειμένου να μην αντιληφθεί κάτι ο πατέρας του 21χρονου.

Θυμίζουμε ότι όπως έγραψε η «δημοκρατική» από την έρευνα που έχει διενεργηθεί, προκύπτει η τέλεση κι άλλων αδικημάτων άσχετων με αυτών του βιασμού, που θα διερευνηθούν δεόντως κυρίως από τις αστυνομικές αρχές, λόγω αρμοδιότητας.
Στο «κάδρο» μιας σειράς ερευνών έχουν μπει σύμφωνα με τις πληροφορίες μια σειρά από άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, που φέρονται να εμπλέκονται με διάφορους τρόπους σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η 21χρονη είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές τον βιασμό της από 3 άτομα κατέστη χθες σαφές ότι τέτοια καταγγελία δεν έγινε και μήνυση δεν υποβλήθηκε αρμοδίως ούτε εξιστορήθηκε κάποιο τέτοιο γεγονός σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Υπήρξε σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφορά περί υποψίας καταγραφής ερωτικής συνεύρεσης σε κινητό τηλέφωνο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατόπιν συναπόφασης και από κοινού μετέβησαν τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2018 με μικρό φορτηγό όχημα (βαν χρώματος λευκού), μάρκας Daihatsu, ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου, στην οικία της φοιτήτριας, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν σε εξοχική κατοικία του πατέρα του 21χρονου, στην περιοχή των Πεύκων, ώστε να συνευρεθούν ερωτικά, με την συναίνεσή της.

Ωστόσο, όπως τους αποδίδεται στο κατηγορητήριο, κατά την συνεύρεση των ανωτέρω στην παραπάνω οικία, προκλήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ τους, καθώς η φοιτήτρια δεν επιθυμούσε την ερωτική επαφή με τους κατηγορούμενους και με πρόθεση οι τελευταίοι από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, την εξανάγκασαν με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σε ασελγή πράξη που ανάγεται στην γενετήσια σφαίρα και που αντικειμενικά προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς, ενώ υποκειμενικά κατευθύνεται στην διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας και συγκεκριμένα, απειλώντας την ότι δεν θα φύγει από την οικία αν δεν προβούν σε γενετήσια επαφή μαζί της, την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη.

Ακολούθως κι ενώ η φοιτήτρια είχε ακόμα τις αισθήσεις της, την μετέφεραν, σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα όπου και ανευρέθη η σορός της πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.