search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Καλογήρου: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος – Παραβίασαν 3 πόρτες για να τον φτάσουν

11.12.2018 21:39
Καλογήρου: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος - Παραβίασαν 3 πόρτες για να τον φτάσουν - Media

 

Την επάρκεια των μέτρων προστασίας που είχαν ληφθεί για τον 19χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπεραμύνεται σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου παρά την επίθεση που δέχθηκε.

Ο κ. Καλογήρου σημειώνει ότι ο νεαρός αλλοδαπός δεν έπεσε θύμα βιασμού στις φυλακές Αυλώνα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει πάντως ότι «την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή».

«Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους» τονίζει.

Ωστόσο, προσθέτει ότι οι συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για βιασμό του νεαρού, ο υπουργός διευκρινίζει ότι «ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» τονίζει.

Για το συμβάν ο Μιχάλης Καλογήρου αποσαφηνίζει ότι διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.’

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές» τονίζει.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο αλλοδαπός, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή, σύμφωνα με τον Skai.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:00