search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:01
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Θα θέσουμε στους Ευρωπαίους τα περί συναλλαγής για το Σκοπιανό – Ο Μητσοτάκης θα δώσει λογαριασμό στο ΕΛΚ

11.12.2018 22:14
Τζανακόπουλος: Θα θέσουμε στους Ευρωπαίους τα περί συναλλαγής για το Σκοπιανό - Ο Μητσοτάκης θα δώσει λογαριασμό στο ΕΛΚ - Media

 

Την πρόθεση του πρωθυπουργού να θέσει το θέμα των αναφορών Μητσοτάκη περί συναλλαγής κυβέρνησης και Ευρωπαίων στο θέμα του Σκοπιανού με αντάλλαγμα την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επόμενη μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και καλεσμένους τους Αντώνη Δελλατόλα και Τάσο Παππά.

«Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός και σκοπεύει με τους Ευρωπαίους εταίρους να έχει μια σχέση συνεργασίας, πολιτικών επαφών, εμείς οφείλουμε να αναδείξουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ότι ‘ο κ. Μητσοτάκης σας κατηγορεί ότι συναλλάσσεστε με την ελληνική κυβέρνηση, κατ’ αυτόν τον άθλιο τρόπο’» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα κληθεί στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα να δώσει λογαριασμό, διότι θυσίασε στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, των εντυπώσεων και της απέλπιδας προσπάθειας να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο, την ίδια την κεντροδεξιά ταυτότητα της ΝΔ, μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ».

Στη συνέχεια και με βάση τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι «οι κατηγορίες περί προδοσίας και μειοδοσίας δε θα περνάνε αναπάντητες» και ακολούθως έθεσε δύο ερωτήματα:

«Αφ’ ης στιγμής ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τη μη περικοπή των συντάξεων ως προϊόν συναλλαγής με αντάλλαγμα υποτίθεται τη Μακεδονία γιατί την ψήφισε; Είναι συνένοχος στη συναλλαγή ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Αν θεωρεί τη συμφωνία προδοτική, μειοδοτική και προϊόν τέτοιου τύπου άθλιας συναλλαγής να δεσμευτεί ότι αν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί από το κοινοβούλιο θα την καταργήσει».

Χαρακτήρισε τέλος τον αρχηγό της ΝΔ διπρόσωπο πολιτικό που μετατοπίζεται διαρκώς προς την ακροδεξιά και γι αυτό θα του ζητήσει το λογαριασμό τόσο το ΕΛΚ όσο και ο ελληνικός λαός.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα και σε διπλωματικό στο πολιτικό επίπεδο.

«Θα πρέπει να πάει στους συνεταίρους του και να πει ποιος ακριβώς από την πολιτική οικογένεια που μετέχει ο κ. Μητσοτάκης συναλλάχθηκε με τέτοιο τρόπο» τόνισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30