search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το τανγκό της πόλωσης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2052
20-12-2018
22.12.2018 04:00
pasok-15.jpg
 
Σφοδρή κριτική τόσο προς το κυβερνητικό στρατόπεδο και τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ζήτησε να μπει τέλος στην ακραία πόλωση που καλλιεργούν για μικροκομματικά οφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., τονίζοντας ότι δεν γυρίζει σελίδα η πατρίδα μας με αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο κλίμα.
 
«Όταν μιλώ για συνεννόηση δεν λέω να γίνουμε όλοι ίδιοι. Άλλο όμως οι πολιτικές διαφορές και άλλο οι κατηγορίες για προδότες, δωσίλογους, γερμανοτσολιάδες, απατεώνες και απειλές για ρεβάνς. Γιατί αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αλλά μετατροπή της πολιτικής ζωής σε αρένα λάσπης», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας για την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας.
Σύμφωνα με τη Γεννηματά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κρίθηκε οριστικά στη συνείδηση των πολιτών και απέτυχε, τονίζοντας πως η πολιτική των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων αποτελεί εισιτήριο σε ένα νέο αδιέξοδο. «Πιο παλιός από το παλιό» είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για τον πρωθυπουργό. «Υποσχέσεις για προσλήψεις, παροχολογία με προσωρινά επιδόματα, σκανδαλολογία, πόλωση και διχασμός. Κλασική πρακτική της συντηρητικής παράταξης. Αυτά εφαρμόζει σήμερα πιστά και ο κ. Τσίπρας». Η Γεννηματά υποστήριξε μάλιστα πως «ανάπτυξη και πολιτικές του κ. Τσίπρα είναι το πιο σύντομο πικρό ανέκδοτο, το οποίο χειροκροτεί μόνον η νομενκλατούρα της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ από ίδιον συμφέρον, όπως αποκαλύπτεται».
 
Εστιάζοντας την κριτική της στο πεδίο της οικονομίας, η Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. «Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει τρία πράγματα. Πρώτον, έξοδο στις αγορές, δεύτερον, ανάπτυξη που δημιουργεί πλεόνασμα και, τρίτον, κοινωνική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Ο προϋπολογισμός που εισηγείστε απλά αποτυπώνει τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει. Δεσμεύσεις που αποτελούν ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο και δεν εξασφαλίζει καμιά από τις προϋποθέσεις που ανέφερα» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
 
Σηκώνοντας τους τόνους όμως και προς το «γαλάζιο» στρατόπεδο η Γεννηματά επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του “νέου’’ και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης. Δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας μια ανάπτυξη για τους λίγους, με ασύδοτη την αγορά και εξαθλιωμένους τους εργαζόμενους. Η αλαζονεία είναι διάχυτη και μόνο με την προσδοκία της εξουσίας».
 
Όπως είπε η Γεννηματά, η επιστροφή της Δεξιάς δεν αποτελεί λύση. «Η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να πάρει την εξουσία. Αλλά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να μας βγάλει από την κρίση το κόμμα και τα στελέχη, που δεν έχουν αποκηρύξει ακόμα την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2004-09;» διερωτήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Σύμφωνα με τη Γεννηματά, ο Μητσοτάκης χορεύει το τανγκό της πόλωσης με τον Τσίπρα χωρίς να τους ενδιαφέρει, όπως είπε, αν το ύφος και το ήθος της αντιπαράθεσής τους ενισχύει αντικειμενικά τις πιο ακραίες και αντιδραστικές δυνάμεις, ούτε τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από τη διχαστική πολιτική. Κάνοντας μάλιστα λόγο για επιφανειακούς καβγάδες τόνισε πως «παρακολουθούμε μπρος στα μάτια μας το μεγάλο αλισβερίσι τους. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αναζητούν απεγνωσμένα πρόθυμους βουλευτές. Για να εξασφαλίσουν ένα “Ναι’’ ή ένα “Οχι” για τη συμφωνία των Πρεσπών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:01