search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Υψηλές πληρότητες σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς – «Πλημμύρισαν» τα χιονοδρομικά κέντρα

23.12.2018 07:59
Υψηλές πληρότητες σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς - «Πλημμύρισαν» τα χιονοδρομικά κέντρα - Media

 

Mε πληρότητες που αγγίζουν το 80% κατά μέσο όρο, κάνουν “ποδαρικό” στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας στα φετινά Χριστούγεννα. Το κλίμα είναι θετικό και για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές στις ενδιάμεσες των γιορτών μέρες, όπου υπάρχουν αρκετά κενά δωμάτια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η κίνηση είναι περισσότερο αυξημένη στους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, ενώ ανοδικά κινούνται οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καλύτερη είναι η εικόνα σε προορισμούς όπου έχουν στηθεί θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα για οικογενειακές αποδράσεις κυρίως, ενώ η κίνηση δεν είναι μέχρι στιγμής η αναμενόμενη σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα και οι ξενοδόχοι προσδοκούν αλλαγή των καιρικών συνθηκών για να υπάρξει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Ενδεικτικά, στην Αρκαδία, την Ημαθία και τη Δράμα οι πληρότητες κυμαίνονται για τα Χριστούγεννα κοντά στο 70%, ενώ οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι θα καταφέρουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες κυρίως επισκέπτες. Στα Ιωάννινα τα μικρά καταλύματα είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα, με την τάση να δείχνει ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ για την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 70%. Στα Καλάβρυτα, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα με τις πληρότητες να πλησιάζουν το 100%, για την Πρωτοχρονιά φτάνουν στο 80%, ενώ για τα Φώτα στο 65% – 70%. Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα στη Λάρισα, ενώ ακόμα καλύτερο είναι στα Τρίκαλα όπου οι πληρότητες έχουν φθάσει στο ανώτερο σημείο και ίδια φαίνεται να είναι η τάση για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Στην Πιερία, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι κρατήσεις αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, ενώ ήδη φθάνουν σε ποσοστό 80%. Για την Πρωτοχρονιά, η κίνηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, καθώς την περιοχή, όπως και άλλες της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται να επιλέγουν αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες. Στη Μαγνησία, στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων είναι αρκετά καλή η κίνηση για τα Χριστούγεννα, ενώ συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις για την Πρωτοχρονιά, αλλά και για τα Φώτα. Ειδικά ο Βόλος εμφανίζει μεγάλες πληρότητες έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Έναρξη Λειτουργίας Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού 2018-19

Με νέα μειωμένη τιμολογιακή πολιτική υποδέχεται τους επισκέπτες της το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, καθώς η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρο Παρνασσού ανακοινώνει μειωμένες τιμές, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και την τόνωση της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα προσφέρεται μειωμένη τιμή κατά 20% του ημερήσιου εισιτηρίου χιονοδρόμων και κατά 33% μείωση του ημερήσιου εισιτηρίου επισκεπτών για τις καθημερινές (με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών 22/12/2018-7/01/2019, τα Σ/Κ και τις αργίες). Παράλληλα προσφέρεται έκπτωση 20% για την αγορά πολυήμερης κάρτας χιονοδρομίας 80 μονάδων κατά το διάστημα από 18-24/12/2018 (320€ από 400€), όπως επίσης έκπτωση 25% επί των τιμών ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού στο κατάστημα του κτιρίου «Κελάρια 1950», κατά τις καθημερινές με επίδειξη του εισιτηρίου χιονοδρομίας κατηγορίας ενήλικα, με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών 22/12/2018 – 7/01/2019, τα Σ/Κ και τις αργίες. Εφέτος οι επισκέπτες του χιονοδρομικού στον Παρνασσό, θα κατηφορίσουν στην πίστα του snow park ειδικά διαμορφωμένη για τους λάτρεις της χιονοδρομίας και ιδιαίτερα του snow board, που πέρυσι δεν λειτούργησε. Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι μια από τις παροχές είναι και το Wi-Fi στο χιονοδρομικό στη θέση «Κελάρια».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργεί από το 1976 σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας διαθέτοντας 23 πίστες (ορισμένες από τις οποίες πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας F.I.S. για διεξαγωγή αγώνων) συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Με τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων και την ενοποίηση των εγκαταστάσεων Κελαριών – Φτερόλακας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με ανάλογα του εξωτερικού. Είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη χώρα που εγκατέστησε αποσυμπλεκόμενο εναέριο αναβατήρα και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, που διαθέτει από το 2015 πέντε νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες τύπου Combi, για να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ακόμη, ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης, συντήρησης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού και κατάστημα αναμνηστικών ειδών, ενώ παρέχονται μαθήματα εκμάθησης σκι σε εξειδικευμένες πιστοποιημένες σχολές και από ανεξάρτητους έμπειρους δασκάλους, πιστοποιημένους συνεργάτες του ΧΚΠ. Επίσης, το Κέντρο εξασφαλίζει την παροχή πρώτων βοηθειών με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου και τη χρήση ασθενοφόρου. Όσον αφορά περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχει η ομάδα εναεριτών–διασωστών σε ετοιμότητα και με επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση στα θέματα απεγκλωβισμών. Το χιονοδρομικό κέντρο, επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα αγώνες χιονοδρομίας και διάφορα άλλα events που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (www.parnassos-ski.gr)

Θεματικά πάρκα προσέλκυσης Ελλήνων επισκεπτών τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Σε θεματικά πάρκα προσέλκυσης Ελλήνων επισκεπτών αλλά και σύνδεσης της τουριστικής δραστηριότητας με την τοπική οικονομία μπορούν να μετατραπούν τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας προσφέρουν υπηρεσίες που ξεφεύγουν τις απολύτως συνδεδεμένες με το χιόνι, καθώς προσφέρονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση, τις βόλτες στο δάσος, αλλά και της διαμονής με τις συνεργασίες των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων κ.λπ.

Στα περισσότερα εξ αυτών υπάρχουν πίστες για άτομα που απλώς θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα στο χιόνι, τόσο με έλκηθρα όσο και με ειδικά μηχανοκίνητα μέσα σε σχεδιασμένα μονοπάτια, ενώ πολλά από αυτά έχουν και διαδρομές για άλματα κλπ. Ενδεικτικό της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει ένα χιονοδρομικό στην εγχώρια τουριστική δραστηριότητα της εκάστοτε περιοχής είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού, τοπικές βιομηχανίες μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Μάλιστα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ειδικές εφαρμογές μέσω των ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να κλείσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την επίσκεψή του στο εκάστοτε χιονοδρομικό. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη των δικτυακών τόπων των χιονοδρομικών θα βοηθήσει τους επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις υπηρεσίες αλλά και τον καιρό που επικρατεί σε αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:48