17/11/2019 03:35:42

Τηλεοπτικές άδειες - Τι ορίζει η νέα τροπολογία

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων - Media

 

Τροπολογία για τον τρόπο καταβολής του οικονομικού ανταλλάγματος προς το κράτος από τους κατόχους πανελλαδικής τηλεοπτικής άδειας γενικής στόχευσης, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Τυπολογιών», η κυβέρνηση σκέφτεται να ικανοποιήσει ένα από τα αιτήματα των καναλαρχών που ζητούσαν διαφορετικό τρόπο καταβολής του ετήσιου ποσού.

Το ποσό, που σε ετήσια βάση φτάνει στο ύψος των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία θα σπάσει σε μηνιαίες δόσεις. Το μηνιαίο ενοίκιο θα είναι της τάξεως των 291.000 ευρώ.

Υπήρξαν πολλές πιέσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και υποσχέσεις, σύμφωνα με τις Τυπολογίες, από την αντιπολίτευση για ολική κατάργηση του αντιτίμου, με παράλληλη κατάργηση του νόμου Παππά, σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ.

Προς το παρόν, από το συνολικό ποσό σε βάθος χρόνου δεκαετίας που φτάνει τα 175 εκατομμύρια, έχουν κατατεθεί τα 17.5 εκατομμύρια και η τροπολογία αυτή αναμένεται να διευκολύνει ξανά τα 5 κανάλια (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ΑLPHA, Open και Star) στον τρόπο καταβολής των υποχρεώσεών τους στο δημόσιο.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.