search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Συντριβή Μέι: Απορρίφθηκε η συμφωνία του Brexit (Photos)

15.01.2019 19:08
Συντριβή Μέι: Απορρίφθηκε η συμφωνία του Brexit (Photos) - Media

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit με 432 βουλευτές να ψηφίζουν κατά και μόλις 202 υπέρ. Σημειώνεται ότι το Συντηρητικό κόμμα γύρισε την πλάτη στην Μέι, καθώς 118 από τους συμβουλευτές του ψήφισαν κατά της συμφωνίας.

Η Τερέζα Μέι συνέβαλε στη βαρύτερη κοινοβουλευτική ήττα οποιασδήποτε βρετανικής κυβέρνησης, αφού οι βουλευτές απέρριψαν τη συμφωνία για το Brexit με προβάδισμα 230 ψήφων, γράφει ο βρετανικός Guardian.

Οι Συντηρητικοί που υποστηρίζουν το Brexit ενώθηκαν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης για να πιέσουν την κυβέρνηση στην «ουσιαστική ψηφοφορία», την οποία η πρωθυπουργός καθυστέρησε πριν από τα Χριστούγεννα με τη μάταιη ελπίδα να κερδίσει.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε νωρίτερα ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι το βράδυ της Τρίτης θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές.

Η Μέι επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

Τόνισε, εξάλλου, ότι δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η συμφωνία μας θέτει τα θεμέλια για μια άνευ προηγουμένου οικονομική σχέση με την ΕΕ.

Οι επιλογές που βρίσκονται ενώπιόν μας, τόνισε η Τερέζα Μέι, δεν θα αλλάξουν μέσω της διεξαγωγής γενικών εκλογών.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, οι εκλογές θα σήμαιναν δύο ακόμη μήνες αβεβαιότητας και διχασμού.

Η Τερέζα Μέι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Κόρμπιν: Δεν πρέπει να αποκλειστεί η επανέναρξη των διαρπαγματεύσεων

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους της αποχώρησής της από την ΕΕ, υποστήριξε την Τρίτη ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, προτρέποντας τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.

“Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί” επισήμανε ο Κόρμπιν ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

“Ζητώ από το κοινοβούλιο αυτό να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία” τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58