04/06/2020 06:04:46

Αυτή είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου – Γνωστή ως «Blue Monday»

Αυτή είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου – Γνωστή ως «Blue Monday» - Media

 

Πρόκειται για την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου. Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, γνωστή και ως «Blue Monday» θεωρείται ότι φέρει αυτόν τον τίτλο.

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι εκείνη την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Η ιδέα της «Blue Monday» γεννήθηκε το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Σε αυτό συμβάλλουν ο άδειος τραπεζικός λογαριασμός μετά τις γιορτές, ο κακός καιρός του Γενάρη και το μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τις επόμενες γιορτές, επιβαρύνουν την ψυχολογία.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία. Μάλιστα, κι άλλοι επιστήμονες ενστερνίζονται τον Dr. Cliff.

Η διατροφολόγος Alison Clark ισχυρίζεται ότι ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών. Η Bρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, υπογραμμίζει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες και συνήθως λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τη μέρα εκείνη βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι αυτή η θεωρία δεν μπορεί να υποστηριχθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.