search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:35
MENU CLOSE

Συρία: Τρεις νεκροί και είκοσι τραυματίες από βόμβα σε λεωφορείο

20.01.2019 19:20
Συρία: Τρεις νεκροί και είκοσι τραυματίες από βόμβα σε λεωφορείο - Media

 

Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο στην πόλη Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας προκάλεσε τον θάνατο τριών αμάχων και τον τραυματισμό περίπου 20.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την πρώτη επέτειο της Επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», της χερσαίας και από αέρος επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων εναντίον της κυρίως κουρδικής Αφρίν με στόχο την απομάκρυνση της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη Συρία YPG.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έπεται μιας έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Μάνμπιτζ. Θυμίζουμε ότι την ευθύνη για την επίθεση στην Μάνμπιτζ, -που στοίχισε τη ζωή σε δύο αμερικανούς στρατιώτες και σε δύο πολίτες εργαζόμενους στον αμερικανικό στρατό- είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα, άλλη μία βόμβα εξερράγη (δίχως τραυματίες) κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο νότιο άκρο της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης συνελήφθη.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:34