search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:19
MENU CLOSE

Δεν πίστευαν στα μάτια τους: Λιοντάρια κατασπάραξαν άνδρα που σκαρφάλωσε περίφραξη ύψους 6 μέτρων

21.01.2019 12:57
Δεν πίστευαν στα μάτια τους: Λιοντάρια κατασπάραξαν άνδρα που σκαρφάλωσε περίφραξη ύψους 6 μέτρων - Media

 

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας ο οποίος αποφάσισε να σκαρφαλώσει την περίφραξη του χώρου που στεγάζονταν λιοντάρια σε πάρκο-σαφάρι στην Ινδία, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Ο άνδρας ανέβηκε στον τοίχο ύψους 6 μέτρων του ζωολογικού χώρου Chhatbir του βόρειου κράτους του Πουντζάμπ, που φιλοξενούσε τέσσερα λιοντάρια, την Κυριακή και εισήλθε στην απαγορευμένη περιοχή όπου δέχτηκε επίθεση.

Έντρομοι οι επισκέπτες παρακολούθησαν καθώς μια λέαινα άρπαξε το θύμα από τον λαιμό και ένα αρσενικό λιοντάρι έμπηγε τα δόντια του στο κεφάλι του άνδρα.

Ακούγοντας τις κραυγές του, το προσωπικό του πάρκου έσπευσε να προσπαθήσει να σώσει τον άνθρωπο και χρησιμοποίησε κόρνες αυτοκινήτων για να τρομάξουν τα ζώα και να απομακρυνθούν.

Ένας υπάλληλος είπε στους Times της Ινδίας: «Μόλις τον άφησαν τα λιοντάρια, η ομάδα μας τράβηξε τον άνθρωπο πίσω μέσα στο λεωφορείο».

Ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε στα τραύματά του.

Τα ζώα που επιτέθηκαν στον άνθρωπο ήταν τα ασιατικά λιοντάρια – ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Μόνο περίπου 500 ασιατικά λιοντάρια υπάρχουν στην άγρια φύση, όλα στο ιερό Gir στο δυτικό ινδικό κράτος του Γκουτζαράτ.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη μπορέσει να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια του θύματος.

 

Το πάρκο ενέτεινε τις προειδοποιήσεις εντός των εγκαταστάσεων και συμβούλευσε τους επισκέπτες να ταξιδεύουν με συνοδεία και να διατηρούν τα οχήματα κλειδωμένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50