search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:02
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ

03.02.2019 12:06
xaritsis_2.jpg

 

“Όλες οι προσλήψεις με σχέδιο και εξειδικευμένο προσωπικό θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ” υπογραμμίζει , ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θεωρεί ως “νούμερο ένα πρόβλημα” του συνόλου του δημοσίου συμπεριλαμβανομένης και της αυτοδιοίκησης την υποστελέχωσή του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Documento”, επισημαίνει ότι “η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση περί παραγωγικής ανασυγκρότησης και θεσμικής θωράκισης” και απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι “δεν έχει γίνει τίποτε” στην κατεύθυνση των αλλαγών.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η προετοιμασία του υπουργείου για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου εξελίσσεται ομαλά και ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στη συνέντευξή του μιλά για το νομοσχέδιο του υπουργείου που αφορά σε θέματα από την αύξηση της ποσόστωσης των φύλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές από 30% σε 40% έως την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της κακοποίησης γυναικών, καθώς και για τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο με αποτέλεσμα “να έχουν ξεπεράσει τις 60.000 τα παιδιά δεύτερης γενιάς τα οποία απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία 35 χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση”.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι “αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε ακριβώς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα εδώ και δεκαετίες, αλλά και εθνικούς μύθους που καλλιεργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες για να μπορεί συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό να χτίζει καριέρα πάνω στην ιστορία του μακεδονικού”.

Θεωρεί ως “το κατώτατο σημείο στο οποίο έφθασε η αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια” το ότι “κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντάλλαξε ένα εθνικό θέμα με τη μη περικοπή των συντάξεων”.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ακόμα ότι “η άνοδος των δεξιών-ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη δημιουργεί πολύ μεγάλη ανάγκη για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού-προοδευτικού μετώπου”.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι “όσοι εκφράστηκαν θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διατηρώντας τις διαφωνίες τους στα υπόλοιπα μέρη της ασκούμενης πολιτικής και φυσικά αντιλαμβάνονται την ανάγκη σύμπηξης ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς, έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52