search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Σκάνδαλο στο Android: H Google αποσύρει 29 εφαρμογές που έκλεβαν φωτογραφίες χρηστών

03.02.2019 15:13
Προσοχή: Χάκερς μπορούν να δουν την κάθε μας κίνηση μέσω της κάμερας του κινητού  - Media

 

Ζήτημα ασφαλείας του Play Store, του ψηφιακού “καταστήματος” εφαρμογών για συσκευές Android τίθεται για άλλη μια φορά μετά την αποκάλυψη ότι η Google υποχρεώθηκε να πετάξει εκτός Play Store 29 εφαρμογές για κάμερα και φωτογραφίες, όταν διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές αυτές επιδίδονταν σε παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, κάποιες από τις εφαρμογές αυτές προωθούσαν παράνομα διαφημίσεις, ακόμα και πορνογραφικού περιεχομένου, άλλες επιχειρούσαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και άλλες έκλεβαν φωτογραφίες των χρηστών, τις οποίες υποτίθεται ότι επεξεργάζονταν.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούσαν πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης και κάλυψης για να μη γίνει αντιληπτός ο παράνομος χαρακτήρας τους, ενώ κάποιες από αυτές είχαν κατέβει σε κινητά χρηστών περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές.

Τελικά, η Google ανακάλυψε τις ύποπτες δραστηριότητές τους και τις αφαίρεσε από το Play Store, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05