18/02/2020 16:15:59

Φίλης: Δεν κυβερνούν οι τράπεζες – Η κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία (Video)

Νίκος Φίλης: Να έρθει στη Βουλή η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Media

 

«Δεν υπάρχει τραπεζοκρατία, δεν κυβερνούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στον Alpha ενόψει της σημερινής σύσκεψης της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες που θα γίνει το απόγευμα, για το νόμο Κατσέλη

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους, για την πρώτη τους κατοικία» υπογράμμισε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι «η αξίωση των τραπεζών να πέσει στις 80.000 είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, όχι εν συνόλω των τραπεζών αλλά αυτών που ελέγχουν τις τράπεζες, τω τραπεζιτών. Θα βρεθεί λύση αν υπάρχει διάθεση και από την πλευρά των τραπεζών».

"Με 35 δις χρηματοδοτήθηκαν οι τράπεζες από το ελληνικό δημόσιο"

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι: «Οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί με τρεις ανακεφαλοποιήσεις του Έλληνα φορολογούμενων και δεν τίθεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή για τέταρτη. Πιέσεις υπέρ των τραπεζών υπάρχουν. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύεται και όταν το πράττει κερδίζει».

Όπως εξήγησε στόχος της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει υψηλή προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα κουρέματος όπου είναι αναγκαίο. Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με 35 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει εξουσία των τραπεζών.»

Αναφορικά με το θέμα των αγροτών ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει «να γίνει συζήτηση με τους αγρότες όχι όμως με προεκλογικές παροχές αλλά με σχέδιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν γίνουν εκλογές μπορεί να κερδίσει και δεύτερη τετραετία

«Στόχος ενός κυβερνητικού αριστερού κόμματος είναι να ενισχύσει τα λαϊκά συμφέροντα τόνισε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στα θετικά μέτρα που φέρνει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση η κυβέρνηση. "Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, οι 120 δόσεις που έρχονται, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση της κατοικίας, η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Όλα αυτά τα θετικά μέτρα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και να γίνουν εκλογές, μπορεί να κερδίσει και μια δεύτερη τετραετία».

«Ο κ. Καμμένος δίνει μια απελπισμένη μάχη πολιτικής επιβίωσης» «δεν κάναμε τους βουλευτές του υπουργούς, υπήρξαν υπουργοί και παραμένουν. Όταν διασπάται ένα κόμμα δεν είναι προίκα. Δεν είναι συνωμοσία. Είναι ένα πολιτικό αδιέξοδο που θα λυθεί με τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.