search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:34
MENU CLOSE

Ενημέρωση από Βόρεια Μακεδονία στον ΟΗΕ ότι έχει τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία

14.02.2019 21:05
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η χώρα ενημέρωσε τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς ότι έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα (Συμφωνία των Πρεσπών) για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η Βόρεια Μακεδονία απέστειλε τρεις ρηματικές διακοινώσεις: μία που απέστειλε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ προς τη γραμματεία του Ηνωμένων Εθνών, μία επίσης από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας προς τα κράτη- μέλη και τα κράτη που έχουν καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ και μία που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών προς όλους τους διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Με τις ρηματικές αυτές διακοινώσεις, η Βόρεια Μακεδονία ενημερώνει για τις αλλαγές που επήλθαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50