search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:47
MENU CLOSE

Από λεπτό σε λεπτό ο ανασχηματισμός – Ανακοινώνονται αλλαγές και νέα πρόσωπα

15.02.2019 11:08
Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στον φούρναρη της Κω - Media

 

Σε λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 13:30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, επιβεβαίωνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από χθες το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι τελικά επέλεξε να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πριν αποχωρήσει για το Μόναχο. 

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι μικρής έκτασης καθώς έχει περισσότερο χαρακτήρα εκκρεμότητας που πρέπει να κλείσει καθώς εκ των πραγμάτων δημιουργούνται κενά που θα πρέπει να καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, την παρούσα χρονική στιγμή η ανάγκη αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα προκύπτει από τις αποχωρήσεις

Της Κατερίνας Νοτοπούλου από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να δώσει τη μάχη του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Του Νάσου Ηλιόπουλου που αποχωρεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας ώστε κι εκείνος να δώσει τη μάχη για το Δήμο Αθήνας. Πάντως, εδώ δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα υπάρξει αντικατάσταση, ενδεχομένως η θέση να μείνει κενή.
 
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται πως θα αφήσει το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο ανέλαβε με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως εγγύηση ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης θα φτάσει ως το τέλος. Εφόσον η συμφωνία κυρώθηκε πλέον μπορεί το χαρτοφυλάκιο να περάσει σε άλλα χέρια. Είναι πιθανό, όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα σε υπουργό Εξωτερικών να αναβαθμιστεί ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εν τω μεταξύ, πιθανό είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, να επιλέξει σε αυτή τη χρονική στιγμή – και αν κρίνει ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα είναι ο τελευταίος εν όψει εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές – να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στην κεντροαριστερά με ένα ή δύο πρόσωπα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50