search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:00
MENU CLOSE

Σφοδρή επίθεση Όρμπαν κατά του Γιούνκερ – Στο κενό τα πυρά του

22.02.2019 13:47
Σφοδρή επίθεση Όρμπαν κατά του Γιούνκερ - Στο κενό τα πυρά του - Media

 

Σκέψεις ακόμα και απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν από το ΕΛΚ υφίστανται μετά την «επίθεση» του εθνολαϊκιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κατά του Ζακ Κλοντ Γιούνκερ.

Η προσπάθεια αμαύρωσης του προφίλ του προέδρου της Κομισιόν (τον οποίο κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με τον Τζορτζ Σόρος προωθώντας μεταναστευτικές πολιτικές που απειλούν την ασφάλεια της Ουγγαρίας) όχι μόνο δεν βρίσκει υποστηρικτές αλλά δείχνει να γυρνάει μπούμερανγκ στον Βίκτορ Όρμπαν.

Για την ακρίβεια, επιφανή στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έστρεψαν τα πυρά τους κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού, που κάνει προεκλογική καμπάνια κατά της ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών με ορισμένα εξ αυτών να τον καλούν να ζητήσει συγνώμη ενώ άλλα να ζητούν μέχρι και την αποπομπή του από το ΕΛΚ,

«Ως εδώ και μη παρέκει» το σχόλιο του Γιούνκερ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αφίσες που κυκλοφόρησαν (από μεριάς Όρμπαν) που τον απεικονίζουν με τον δισεκατοµµυριούχο επιχειρηµατία Τζορτζ Σόρος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντάουλ χαρακτήρισε «παραπλανητική» και «παράλογα συνωµοσιολογική κατά του Ζ.-Κ. Γιούνκερ» την καμπάνια του Όρμπαν, ενώ στο χορό μπήκε και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνοντας σε δηλώσεις του (στη Sueddeutsche Zeitung) ότι: «κομμάτια της ομιλίας του [Όρμπαν] για την κατάσταση του Έθνους κι η καμπάνια με τις αφίσες κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκαλούν οργή στο ΕΛΚ…. Δεν μπορείς να ανήκεις στο ΕΛΚ και να κάνεις εκστρατεία κατά του νυν προέδρου της Κομισιόν που προέρχεται απ’ αυτό. Είναι απαράδεκτο… Ο Βίκτορ Όρμπαν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το ΕΛΚ».

Στο πλευρό του Γιούνκερ έσπευσε και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μου, και θα το καταστήσουμε επίσης σαφές στις συζητήσεις με την Ουγγαρία», είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Παρόμοιες και οι δηλώσεις της διαδόχου της, Άνεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ στο γερμανικό Spiegel: «στο παρελθόν εργαστήκαμε μαζί με τα αδελφά κόμματα για να διατηρήσουμε την Ευρώπη ως ολότητα. Αυτός ο στόχος τίθεται σε κίνδυνο με τις νεότερες, ακατανόητες και αστήρικτες αιτιάσεις του κόμματος Fidesz υπό την ηγεσία του Βίκτορ Όρμπαν, οι οποίες μάλιστα εξασθενούν και βλάπτουν συνολικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50