search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Συνέντευξη Αποστολάκη: Το κλειδί είναι τα μέτρα οικοδόμησης με την Τουρκία

24.02.2019 06:57
Αποστολάκης: Οι συνεργασίες της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο έχουν αποδώσει καρπούς - Media

 

Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία είναι το κλειδί για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ χαρακτήρισε «συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα» τη μεγάλη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Να συγκροτηθούν και να συναντηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε στην πρώτη του συνέντευξη με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας, στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στη λογική των πολιτικών κατευθύν

σεων που δόθηκαν μετά τις συναντήσεις Τσίπρα – Ερντογάν και Αποστολάκη Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε συνεχή επιφυλακή για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε λόγο στην «Καθημερινή» για προγραμματισμό ενίσχυσης του στόλου με φρεγάτες, εκσυγχρονισμών των αεροσκαφών Μιραζ 2000 και τις αεράμυνας, και ολοκλήρωση των προγραμμάτων για τα F16 και τα P3B ORION.

Τέλος μίλησε για αδελφική σχέση με την Κύπρο και αγωγούς επικοινωνίας με Αίγυπτο, Ιορδανία, Αραβικά Εμιράτα, και στενή αμυντική συνεργασία με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41