search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55
MENU CLOSE

Έλαιο αργκάν: Ποια είναι τα οφέλη του και πώς θα το χρησιμοποιήσετε

01.03.2019 15:50
Έλαιο αργκάν: Ποια είναι τα οφέλη του και πώς θα το χρησιμοποιήσετε - Media

 

Το έλαιο αργκάν (argan oil) είναι γνωστό και ως ο «υγρός χρυσός» που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου argania spinosa στο Μαρόκο. Στην «πατρίδα» του, χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Γιατί όμως θεωρείται ένα ευεργετικό έλαιο;

Μελέτες δείχνουν ότι το 99% του ελαίου αργκάν αποτελείται από λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και τους ερεθισμούς του δέρματος. Το υπόλοιπο 1% είναι μία ισχυρή σύνθεση θρεπτικών συστατικών, όπως η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το έλαιο αργκάν μία ενυδατική ουσία με εξαιρετικά οφέλη για τα μαλλιά και την επιδερμίδα. Ποια είναι αυτά;

Τα οφέλη του ελαίου αργκάν για τα μαλλιά

Ακόμη και μερικές σταγόνες ελαίου αργκάν αρκούν για να φροντίσετε τα μαλλιά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιποιηθείτε τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς περιέχει λιπαρά οξέα που «κλειδώνουν» την υγρασία στο θύλακα της τρίχας. Παράλληλα, καταπολεμά το φριζάρισμα και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, ενώ δίνει εξαιρετική λάμψη.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στη μείωση οποιασδήποτε φλεγμονής που προκαλείται από ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, και μπορεί να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση που σχετίζεται με τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Ως φυσική ασπίδα κατά της θερμότητας

Δεδομένου ότι είναι ελαφρύ και πλούσιο, το έλαιο αργκάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Εφαρμόστε το στις άκρες των μαλλιών σας για να τα προστατέψετε από τη θερμότητα, χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει. Έτσι, θα αποφύγετε τη φθορά. Εφαρμόστε το σε υγρά μαλλιά, γιατί είναι ιδανικό για ενυδάτωση και λάμψη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την απώλεια υγρασίας.

Ως καταπραϋντική μάσκα μαλλιών

Αν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό μπορείτε να δοκιμάστε μία μάσκα μαλλιών με έλαιο αργκάν. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C και Ε, που θα φροντίσουν την επιδερμίδα σας. Θα περιποιηθεί και θα ενυδατώνει βαθιά την τρίχα, χαρίζοντας λεία μαλλιά με μεταξένια υφή.

Για να ενισχύσετε τη μαλακτική κρέμα μαλλιών σας

Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ξηρά, εύθραυστα ή μπερδεμένα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγες σταγόνες έλαιο αργκάν στη μαλακτική κρέμα που χρησιμοποιείτε. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει θα χαρίσουν όμορφη υφή στα μαλλιά σας, ενώ οι βιταμίνες θα τα κάνουν πιο υγιή, θρέφοντας την τρίχα.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε έλαιο αργκάν

Αναζητήστε 100% οργανικό έλαιο αργκάν χωρίς νερό, αλκοόλ, συντηρητικά ή πρόσθετα χημικά.

Τέλος μην ξεχνάτε, ότι εκτός από τα μαλλιά σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο και στο σώμα σας, καθώς ενυδατώνει το ξηρό δέρμα, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

 

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55