24/11/2020 19:07:14

Τουρίστας εντόπισε σύστημα απάτης σε ATM (Video)

Τουρίστας εντόπισε σύστημα απάτης σε ATM (Video) - Media

 

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα απάτης σε μηχάνημα ATM εντόπισε χρήστης του Youtube, ενώ έκανε τις διακοπές του με την οικογένειά του στη Βιέννη της Αυστρίας, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε το 2016.

Ο άνδρας πήγε να σηκώσει μετρητά από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και ελέγχοντας τον μηχανισμό της κάρτας, εντόπισε ένα σύστημα απάτης ΑΤΜ skimmer.

«Ενώ έκανα διακοπές με την οικογένειά μου στη Βιέννη, στην Αυστρία, πήγα να σηκώσω κάποια μετρητά από ένα ATM, όντας παρανοϊκός με την ασφάλεια επανέλαβα τη συνήθεια μου να ελέγξω το σύστημα ανάγνωσης καρτών όπως έχω  κάνει εκατοντάδες φορές ... σήμερα είναι η μέρα που η ευαισθητοποίησή μου για την ασφάλεια άξιζε, απέδωσε! Δείτε πόσο τέλεια φτιαγμένο είναι αυτό το skimmer, το οποίο δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο μηχάνημα ATM», γράφει στην περιγραφή του βίντεο.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ειδοποίησε αργότερα το Αστυνομικό Τμήμα της Βιέννης σχετικά με το εύρημά του, καθώς κατά τη στιγμή του περιστατικού δεν είχε πρόσβαση σε διεθνές τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούσε να αναφέρει το συμβάν.

Δείτε από το 0:16 και μετά:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.