14/10/2019 05:35:38

Πρώτη «αμήχανη» αντίδραση της Σερβίας για την καταδίκη Κάρατζιτς

Πρώτη «αμήχανη» αντίδραση της Σερβίας για την καταδίκη Κάρατζιτς - Media

 

«Όλοι στην περιοχή έσπευσαν να κάνουν τις δηλώσεις τους» είπε η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTS, σχετικά με το θέμα της απόφασης του Εφετείου των Ηνωμένων Εθνών με την οποία ο Ράντοβαν Κάρατζιτς καταδικάστηκε σε ποινή ισόβια κάθειρξης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του κροατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου "Hina", η αναφορά της κ. Μπρνάμπιτς ήταν η πρώτη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου της Σερβίας για το θέμα.

«Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε με δηλώσεις για την ετυμηγορία του (Εφετείου του ΟΗΕ) για τον Κάραζιτς. Είναι ενδιαφέρον το πώς όλοι στην περιοχή έσπευσαν να κάνουν απίστευτες δηλώσεις. Πρέπει πρώτα να δούμε τι λένε όλοι οι άλλοι και, στη συνέχεια, βεβαίως, θα δηλώσουμε τη γνώμη μας» ανέφερε η πρωθυπουργός της Σερβίας, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στο ίδιο τηλεγράφημα.

«Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις γειτονικές χώρες έσπευσαν να πουν τι σκέφτονται, χωρίς να σκεφτούν το πώς οι απόψεις τους θα επηρεάσουν τις αμοιβαίες σχέσεις με τη Σερβία» προσέθεσε η κ.Μπρνάμπιτς.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.