search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:37
MENU CLOSE

Παραμένει στην Εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

11.04.2019 10:15
Διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη: Τι πήραν οι δράστες - Media

 

Για δύο ακόμα χρόνια η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανανέωση της θητείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» οκτώ μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη και τρεις κατά. 

Από τους οκτώ οι έξι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία όπως προβλέπει ο νόμος και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δόθηκε μάχη επιχειρημάτων υπέρ και κατά της επιλογής της Ελένης Τουλουπάκη, καθώς πολλοί ανώτατοι δικαστικοί προέκριναν την ανανέωση της θητείας της λόγω της εκκρεμότητας που είναι ανοικτή για την υπόθεση της Novartis, καθώς τόνισαν πως σε περίπτωση αλλαγής του εισαγγελέα θα χρειαζόταν χρόνος για να ενημερωθεί και η υπόθεση θα καθυστερούσε, μιας και ήδη έχει κρατήσει για μεγάλο διάστημα η εισαγγελική έρευνα για μια υπόθεση με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Υπήρξαν όμως και ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς που έθεσαν θέματα χειρισμών της Ελένης Τουλουπάκη κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της κυρίως στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, επιμένοντας σε θέματα, όπως ο τρόπος που οργανώθηκε η έρευνα και ελήφθησαν με δόσεις οι μαρτυρικές καταθέσεις.

Άλλωστε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε προσωπικά και παρέστη επί δύο ώρες περίπου η ίδια η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τους χειρισμούς της στην συγκεκριμένη υπόθεση και όχι μόνον. Στο Συμβούλιο επίσης παρέστησαν και δέχθηκαν ερωτήσεις και οι συνυποψήφιοι της Ελένης Τουλουπάκη, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ευστάθιος Βεργώνης που διεκδίκησαν τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στο Ανώτατο Δικαστικό  Συμβούλιο μετέχουν εκτός από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα και την Εισαγγελέα του ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, συνολικά έντεκα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36