search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Αστυνομικοί κατά Λιμενικών: Παραμύθια τα περί οπλισμένων στα Εξάρχεια για να δικαιολογήσουν το φιάσκο

12.04.2019 09:51
Αστυνομικοί κατά Λιμενικών: Παραμύθια τα περί οπλισμένων στα Εξάρχεια για να δικαιολογήσουν το φιάσκο - Media

 

Αναταράξεις εντός των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζει να προκαλεί η επιχείρηση -φιάσκο κλιμακίου του Λιμενικού στα Εξάρχεια, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άνδρες του λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ουσιαστικά χαρακτηρίζουν παραμύθια τα περί οπλισμένων ατόμων που επιτέθηκαν στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και αποδίδουν τις περιγραφές στην προσπάθειά τους να βρουν άλλοθι για την αποτυχία της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους οι Λιμενικοί επιμένουν στη δική τους εκδοχή, καθώς σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι «ένοπλοι» που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του Λιμενικού παρίσταναν τους αστυνομικούς.

Πιο αναλυτικά, πηγές από το Λιμενικό ανέφεραν ότι κατά την έξοδό τους από το υπό κατάληψη κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων, που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

Πώς αντέδρασαν τα στελέχη του Λιμενικού; Πίστεψαν προσωρινά ότι απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε επιχειρήσεις στο παρελθόν, και, μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα». Μόνον όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο άνδρα του Λιμενικού, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου (πρόκειται για την ομάδα που έχει χειριστεί την υπόθεση του «Noor 1») κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν έχουν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες κατάφεραν να αφοπλίσουν δύο από τους άνδρες του Λιμενικού δίνοντάς τους εντολές που παραπέμπουν σε άτομα με «ειδική» εκπαίδευση.

Ως παράδειγμα επισημαίνουν ότι τους διέταξαν να βγάλουν από τις θήκες και να τους παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα τραβώντας τα με δύο δάκτυλα από τη λαβή, πρακτική που –σύμφωνα με τους λιμενικούς– διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, προκειμένου να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς και μάλιστα από «μάχιμες» υπηρεσίες, οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης», παρόμοια με εκείνα που φορούν π.χ. οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39