30/09/2020 05:28:13
21.4.2019 / ΜΙΧAΛΗΣ ΛΑΓAΝΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2069 στις 18-4-2019

Hotspot εγκαταλελειμμένων παιδιών

ΕΟΔΥ: Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος - Media

 

Τεράστιο το πρόβλημα των εγκλωβισμένων προσφυγόπουλων στο «Αγία Σοφία»

Τα σαράντα εγκαταλελειμμένα παιδιά, ηλικίας 8 έως 17 ετών, της δομής φιλοξενίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κλεισμένα σε θαλάμους από λίγους μήνες έως και δέκα χρόνια, ζουν έναν εφιάλτη. Οδηγήθηκαν εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Άλλα κοιμούνται στα παγκάκια, άλλα μεγαλώνουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και άλλα εγκλωβισμένα στην Ελλάδα, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε μια χώρα απροετοίμαστη να τα υποδεχθεί.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως τα παιδιά αυτά έχουν εγκλωβιστεί στο νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλες προνοιακές δομές και κάνουν λόγο για σωρεία επιθέσεων και έντονη παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους τους, η οποία δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε όλους.

«Έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε νοσηλευτές, σε γονείς και σε άλλα παιδιά. Χθες συγκεκριμένα χτύπησαν μια κοπέλα σεκιούριτι, δύο νοσηλεύτριες και είχαν μπαλόνια με νερά τα οποία πετούσαν» δήλωσε στο «Ποντίκι» η Χριστίνα Μανούκα, προϊσταμένη νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής Κλινικής. Όπως εξηγεί, πολλά από αυτά τα παιδιά «είναι χρόνια κλεισμένα εδώ μέσα. Έχουν κι αυτά το δίκιο τους. Νοσοκομείο είναι εδώ, όχι φυλακή».

Όπως εξηγεί: «Σπάνε, είναι επιθετικά, δημιουργούν προβλήματα και φωνάζουν. Δημιουργούν προβλήματα και σε μας και στα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Χτυπάνε πόρτες, δεν σέβονται. Πιάνουν τα κρεβάτια που δικαιούνται κάποια νοσηλευόμενα παιδιά. Δεν υπάρχουν δομές και έχουν εγκλωβιστεί εδώ. Έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε νοσηλευτές, σε γονείς και σε άλλα παιδιά» επισημαίνει ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για ξένα παιδιά, αλλά και για ελληνόπουλα.

«Δάσκαλοι έχουν φάει ξύλο»

Παρά το γεγονός ότι μέσα στο νοσοκομείο λειτουργούν δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, «ελάχιστα παιδιά δέχονται να συμμετάσχουν. Μάλιστα έχουν συμβεί και επιθέσεις κατά δασκάλων και καθηγητών. Δάσκαλοι έχουν φάει πολλές φορές ξύλο» δήλωσε χθες ο Δήμος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

Τονίζει δε, πως υπάρχει παιδί που είναι δέκα χρόνια κλεισμένο μέσα σε έναν θάλαμο και χαρακτηρίζει την κατάσταση ως ένα «απέραντο hotspot αποθήκευσης παιδικών ψυχών».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.