02/12/2020 02:33:03

«Μπορεί να χακαριστεί το λογισμικό των F35»

«Μπορεί να χακαριστεί το λογισμικό των F35» - Media

 

Οι ανησυχίες εκφράζονται ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του μαχητικού F-35, το οποίο κατέπεσε στις 9 Απριλίου ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της χώρας.

Το ενδεχόμενο να μπορεί να χακαριστεί το λογισμικό του πέμπτης γενιάς μαχητικού F-35 εξετάζει ο αμερικανικός στρατός, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες ανοιχτά της Ιαπωνίας για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους που κατέπεσε στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο Nikkei, ο Αμερικανικός στρατός εκτιμάται ότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο σε σύνδεση με τη δυσλειτουργία στα συστήματα οξυγόνου του ιαπωνικού αεροσκάφους, τα οποία πιστεύεται ότι κρύβονται πίσω από τη συντριβή.

«Υπάρχουν ανησυχίες ότι το F-35A και το F-22 μπορούν να χακαριστούν — ίσως κατά τη διάρκεια ενημερώσεων του συστήματος — προκειμένου να προκληθούν μελλοντικά προβλήματα λογισμικού», αναφέρει το Nikkei. Την Τρίτη, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν την επιστράτευση ειδικού ερευνητικού σκάφους, στην προσπάθεια αναζήτησης των συντριμμιών του μαχητικού F-35. Σύμφωνα με τους Financial Times, το πλοίο είναι εφοδιασμένο με ανιχνευτές και φέρει επίσης ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο, ικανό να φθάσει σε βάθος 3.000 μέτρων.

Προ ολίγων ημερών, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τακέσι Ιβάγια ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το F-35A είναι αεροπλάνο που περιέχει σημαντικό αριθμό μυστικών, τα οποία πρέπει να προστατευθούν.

Η Ιαπωνία καθήλωσε όλα τα F-35A του στόλου της μετά από τη συντριβή.

Το F-35A της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας εξαφανίστηκε από ραντάρ στις 9 Απριλίου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση συντριβής F-35A, καθώς το αεροσκάφος ξεκίνησε να χρησιμοποιείται μετά το 2016.

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.